INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANALIZĂ

Doar Real a ucis un campionat, restul titlurilor în ligile tari se joacă pe viaţă şi pe moarte

Jose Mourinho e foarte aproape să pună capăt
Jose Mourinho e foarte aproape să pună capăt "dictaturii" Barcelonei în Primera

Articol de GSP - Publicat luni, 12 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 12 martie 2012 11:47

Wekeend-ul care s-a încheiat ieri a adus cîteva mari surprize în campionatele din Occident, rezultate care au redeschis lupta pentru titlul de campioană sau au făcut bătălia şi mai interesantă.

În acest moment, din cele 7 mari campionate ale Europei, doar unul e în proproţie de 99 la sută decis, chiar Primera Division, acolo unde Real Madrid menţine distanţa de 10 puncte faţă de Barcelona cu 12 etape înainte de final. În rest, în Anglia, Italia, Germania, Franţa, Olanda şi Portugalia, finalurile de campionat se anunţă explozive.

Wekeend-ul care s-a încheiat ieri a adus cîteva mari surprize în campionatele din Occident, rezultate care au redeschis lupta pentru titlul de campioană sau au făcut bătălia şi mai interesantă.

În acest moment, din cele 7 mari campionate ale Europei, doar unul e în proproţie de 99 la sută decis, chiar Primera Division, acolo unde Real Madrid menţine distanţa de 10 puncte faţă de Barcelona cu 12 etape înainte de final. În rest, în Anglia, Italia, Germania, Franţa, Olanda şi Portugalia, finalurile de campionat se anunţă explozive.


ANGLIA
United, program mai uşor, însă derby-ul e la City
Trupa lui Alex Ferguson a trecut nesperat pe primul loc în weekend-ul care s-a încheiat ieri, profitînd de înfrîngerea lui City la Swansea. Mai rămîn 10 etape, în care, în afara punctului în plus, United are avantajul unui program mult mai lejer, City urmînd să joace partide grele cu Chelsea, Arsenal şi Stoke. Meciul direct se va disputa în antepenultima etapă, pe terenul lui City.

Clasament după 28 de etape
1. Manchester United 67p
2. Manchester City 66

ITALIA
Titlul se decide la indirecte
Distanţa dintre Milan şi Juventus s-a dublat după ultima etapă, în care Juventus a bifat al 4-lea egal consecutiv. Cele două nu se vor mai întîlni în meci direct, astfel că titlul va fi decis de rezultatele din meciurile cu celelalte echipe. Milan mai are două jocuri foarte grele, cu Roma şi cu Inter, în timp ce programul trupei lui Conte e mai greu, Inter, Lazio, Napoli şi palermo fiind printre adversarele torinezilor.

Clasament după 27 de etape
1. Milan 57p
2. Juventus 53


GERMANIA
Dortmund e favorită, programul e de partea ei
Bayern a mai recuperat în ultima rundă două puncte din pasivul faţă de campioana din Dortmund, însă tot au mai rămas 5 puncte. Mai mult, meciul direct va fi pe terenul Borussiei şi se va disputa pe 11 aprilie.

Clasament după 25 de etape
1. Borussia Dortmund 56p
2. Bayern Munchen 51

FRANŢA
PSG şi Montpellier, cap la cap, dar fără meci direct
Lupta se va duce în doi, PSG şi Montpellier mergînd practic umăr la umăr. Sînt despărţite de un singur punct, iar golaverajul e aproape identic, 50-27 pentru PSG, 52-26 de partea lui Montpellier. Nu se vor mai întîlni în meci direct pînă la final.

Clasament după 27 de etape
1. PSG 58p
2. Montpellier 57

OLANDA
Ce nebunie de campionat!
Probabil e cel mai disputat campionat din Europa. Nu mai puţin de 6 echipe sînt întinse pe doar 4 puncte în fruntea clasamentului. Twente poate veni pe doi dacă va cîştiga restanţa cu De Graafschap, însă şi aşa finalul sezonului se anunţă a fi imprevizibil. În aproape fiecare etapă se vor disputa meciuri directe între echipele care se luptă pentru titlul, iar runda următoare propune două dueluri tari: PSV - Heerenven şi Twente -Feyenoord.

Clasamentul după 25 de etape
1. Alkmaar 52
2. Ajax 49
3. Twente * 48
4. PSV 48
5. Heerenveen 48
6. Feyenoord 45

PORTUGALIA
Titlul se decide în 7 zile
Porto s-a împiedicat incredibil de Academica, după ce runda precedentă o bătuse pe Benfica la Lisabona, iar urmăritoarele sale au profitat şi s-au apropiat. În acest moment, Porto, Benfica şi Braga sînt despărţite de un singur punct. Titlul se va decide în mare măsură în primele 6 zile din aprilie, atunci sînt se vor juca meciurile Benfica - Braga şi Braga - Porto în două runde consecutive.

Clasament după 22 de etape
1. FC Porto 53
2. Benfica 52
3. Braga 52

Unde se văd cele 6 campionate
Anglia: DigiSport
Italia: DigiSport
Germania: Eurosport 2
Franţa: DigiSport
Olanda: Sport 1
Portugalia: Dolce Sport

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
dani_val
dani_val  •  13 Martie 2012, 01:44
Postat de bogdan_teo pe 12 Martie 2012, 18:32

un comentariu obiectiv si mai ales adevarat.ai pus punctul pe "i".pacat ca sunt putini care gandesc ca tine.

Da, in mare parte ai dreptate, daca jucau bine castigau deplasarile, chiar si asa, mai mult de 5 puncte nu aveau cum sa fie pt ca chiar au contat si arbitrajele.Cat despre declaratiile lui Guardiola, da, a declarat ca de obicei nu face referire la arbitraje, dar toate au o limita pt c-a suportat multe atacuri din partea lui Mourinho.Putea in 2010 dupa semifinala cu Inter sa vorbeasca, pt ca Mourinho a fost clar avantajat, dar n-a facut-o. Ca antrenor poate este mai bun decat Guardiola, dar la caracter sa fim seriosi, este ipocrit, nesimtit, si a pus chiar Realul in ipostaze jenante de la faza cu bagatul degetelor in ochi pana la faza cum ca Messi "pute", faze de tot rahatul pt un

sakazuke
sakazuke  •  12 Martie 2012, 23:51

://www.youtube.com/watch?v=9wu-xPMr8Ac

roberto_alex01
roberto_alex01  •  12 Martie 2012, 21:46

Da Mourinho a obtinut ce vrut o liga castigata prin mizeria fotbalului cu orice pret cu albitraje cum a castigat toate trofele din cariera acest antrenor fara pic de respect fata de ceilalti.Dar Mourinho niciodata nu o sa se compare cu antrenori care o sa fie omagiati si apreciati tot timpul de toata lumea exemplu Cruyff,Alex Ferguson,Del Bosque si Pep Guardiola acesti oameni au facut ceva pt fotbal,dar acest Mourinho este un nimeni si va ramane un nimeni.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează