INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Două zile pînă la start! 10 curiozităţi despre noul sezon de Ligue 1 :D » Ce record nu va putea fi doborît

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 07 august 2014 00:38

Noul sezon de Ligue 1 va începe vineri, cînd PSG va juca primul meci al campionatului pe terenul celor de la Stade de Reims. Francezii de la L'Equipe au alcătuit o listă cu cele mai interesante lucruri despre campionatul lor.
1) Cel mai scump jucător
PSG a plătit 49,5 milioane de euro pentru David Luiz în această vară, dar fundaşul brazilian nu e cel mai scump jucător din Ligue 1. Primul loc în top îl ocupă Edinson Cavani (64 de milioane de euro), urmat de Radamel Falcao (60 de milioane de euro), David Luiz ocupînd cea de-a treia poziţie. Cu toate acestea, fundaşul brazilian, este cel mai scump apărător din istoria campionatului Franţei, depăşindu-l pe compatriotul său, Thiago Silva, pentru care s-au plătit 42 de milioane de euro.


2) Cel mai bătrîn jucător
Cel mai vîrstnic jucător din Ligue 1 este Cedric Barbosa, de la Evian, echipa la care este legitimat şi Dan Nistor, venit sub formă de împrumut la Pandurii. Mijlocaşul ofensiv are 38 de ani şi semnat prelungirea pentru încă un an în luna mai.

3) Cel mai urmărit club
PSG este cel mai urmărit club din Ligue 1 pe Twitter, unde are 1,44 milioane de abonaţi. Mai există o singură formaţie din Franţa, care depăşeşte cifra de  un milion de abonaţi, Olimpique Marseille.

4) Cel mai mare buget
PSG are cel mai mare bun anunţat pentru noul sezon, 480 de milioane de euro, cu 50 de milioane mai mult decît suma pe care au avut-o anul trecut.

5) Cel mai bun marcator în activitate
După plecarea lui Bafetimbi Gomis la Swansea, golgeterul în activitate din Ligue 1 a devenit Djibril Cisse. Atacantul Bastiei a marcat 96 de goluri, fiind urmat de Andre Pierre Gignac, de la Olimpique Marseille, cu 81 de reuşite şi Mevlut Erding, de la Saint-Etienne, cu 74 de goluri marcate.

6) Noul Landreau
Mickael Landreau este jucătorul cu cele mai multe meciuri în Ligue 1, 618. După retragerea sa, fotbalistul cu cele mai multe partide jucate a devenit Sylvain Armand. Fundaşul de 34 de ani de la Rennes a adunas 435 de meciuri în primul eşalon francez.

7) Recordul cel mai greu de doborît
Recordul despre care francezii spun că nu poate fi doborît în noul sezon datează din ediţia de campionat 1965 - 1966 şi a fost stabilit de Philippe Gondet care a marcat de 36 de ori într-un sezon pentru FC Nantes. Cel mai aproape să-i doboare recordul a fost Jean-Pierre Papin, care a marcat de 30 de ori în sezonul 1989-1990.

8) Cel mai plin stadion
Tot PSG deţine acest record. În sezonul trecut, stadion Parc des Princes a fost ocupat în proporţie de 94,8% la meciurile de acasă ale campioanei, cu o medie de 45.420 de spectatori la fiecare partidă.

9) Clubul cu cele mai multe campionate cîştigate
Campioana din sezonul trecut, PSG, a adunat doar patru titluri, fiind departe de record. Saint-Etienne, fosta echipă a românului Bănel Nicoliţă rămîn lider în ceea ce priveşte campionatele cîştigate, cu 10 trofee. În tot urmează Olympique Marseille, cu nouă titluri, ultimul cîştigat în 2010 şi FC Nantes, cu opt campioante cîştigate.

10) Cel mai experimentat antrenor
Dintre cei douăzeci de antrenori din Ligue 1, Claude Puel este tehnicianul care a condus de pe bancă cele mai multe întîlniri în campionatul francez. A debutat la Monaco în 1998 şi pînă acum a strîns 501 meciuri în prima ligă din Franţa. Cu toate acestea, actualul antrenor celor de la Nice este departe de recordul lui Guy Roux, care a adunat 894 de meciuri în Ligue 1.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
qu4sar
qu4sar  •  07 August 2014, 00:09
Postat de goggu pe 06 August 2014, 22:32

Melvut Erding, Mickael Landreu, Sylvain Amarand, cine sunt astia?

bă, ăștia sunt bâtă : ))Comentariul tău...

stalker87
stalker87  •  06 August 2014, 23:47

Poate Sylvain Armand si Mickaël Landreau. ce amatori la gazeta stelei

goggu
goggu  •  06 August 2014, 22:32

Melvut Erding, Mickael Landreu, Sylvain Amarand, cine sunt astia?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează