INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

După 11 ani, Franck Ribery va pleca de la Bayern Munchen și va merge în Arabia Saudită

Franck Ribery
(foto: Guliver/Getty Images)
Franck Ribery (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat vineri, 06 aprilie 2018 19:20

Franck Ribery va pleca de la Bayern Munchen după 11 sezoane, mijlocașul francez urmând să evolueze din vară în Arabia Saudită, anunță presa germană.

Ribery va ajunge din postura de jucător liber de contract la Al-Ittihad, după ce a refuzat să-și prelungească actuala înțelegere cu Bayern, care va expira în luna iunie.

Fostul internațional francez, ajuns la 34 de ani, va părăsi trupa antrenată de Jupp Heynckes după mai bine de un deceniu petrecut în tricoul lui Bayern. În tot acest timp, Ribery a câștigat nu mai puțin de 20 de trofee: șapte titluri în Bundesliga, cinci Cupe ale Germaniei, patru Supercupe, Cupa Ligii, Champions League, CM al cluburilor și Supercupa Europei.

5 milioane de €este actuala cotă de piață a lui Ribery, care a evoluat în 27 de partide în acest sezon, reușind șase goluri și cinci assisturi

Franck Ribery are șansa de a încheia în glorie periplul din capitala Bavariei. Formația de pe ”Allianz Arena” are șansa de a-și asigura titlul în campionatul german chiar în acest weekend, în cazul în care va învinge pe Augsburg. Bayern Munchen poate realiza chiar ”tripla” în acest an, dacă vor câștiga și Cupa, acolo unde o vor întâlni pe Leverkusen în semifinale și Champions League, unde au câștigat cu 2-1 manșa tur din sferturile de finală, în deplasarea de la Sevilla.

Ribery a ajuns în Bundesliga în 2007, de la Marseille, în schimbul a 30 de milioane de euro. Francezul, care a mai evoluat pentru Boulogne, Arles, Brest, Metz și Galatasaray, a strâns 81 de convocări în naționala ”cocoșilor galici”, pentru care a înscris 16 goluri.

surse: onzemondial.com, goal.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează