INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

După Best, Cantona și Ronaldo, Alexis e noul număr 7 la Man. United » E cel mai bine plătit din Premier League, la distanță URIAȘĂ de ceilalți: 35,5 milioane de euro anual

FOTO: Facebook Man. Utd.
FOTO: Facebook Man. Utd.

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2018 10:43

Chilianul Alexis Sanchez (29 de ani), transferat de la Arsenal la Manchester la schimb cu Mhitarian, a reacționat la acuzațiile din ultima vreme: "Nu sunt un mercenar. Unii vorbesc fără să știe nimic".

După săptămâni de negocieri și așteptare, Alexis Sánchez a devenit oficial jucătorul lui Man. United. A fost prezentat într-un mod special: atacantul cântă la pian îmbrăcat în echipamentul "diavolilor", apoi pătrunde pe miticul Old Trafford, inspiră aerul rece din Manchester și zâmbește.

Chilianul, 29 de ani, este noul număr 7 al roș-albilor. A fost purtat de legende ale clubului: George Best, Bryan Robson, Eric Cantona și Cristiano Ronaldo. "Încep să visez când mă gândesc cine a fost 7 la United. Mă văd cucerind Liga Campionilor și Premier League. Îmi împlinesc un vis venind aici, vreau să câștig multe trofee la Manchester".

Are un salariu colosal

La Man. United, va fi răsplătit mai ceva ca un rege, cel mai bine plătit "red devil"

  • 20,8 milioane de euro salariu anual, contract pe 4 sezoane și jumătate
  • 26,6 milioane de euro, incluzând și banii din drepturile de imagine
  • 35,5 milioane de euro, dacă adăugăm și bonusurile de performanță

"Henry, în 2007. Acum, e rândul meu"

Alexis le-a răspuns celor ce l-au acuzat că a părăsit Arsenal pentru bani, inclusiv Martin Keown, fostul apărător al "tunarilor", care l-a numit "cel mai mare mercenar din fotbal". "Nu sunt un mercenar. Unii vorbesc fără să știe nimic din ce se întâmplă în interiorul clubului și fac mult rău", susține sud-americanul.

"Am dat întotdeauna sută la sută la Arsenal, până în ultima zi, când i-am cerut lui Mister să mă folosească. Dar îmi amintesc o discuție cu Thierry Henry, care a plecat la Barcelona din același motiv. Trofeele. În 2007, a părăsit el Arsenal. Acum e rândul meu".

citate


"Nu puteam să refuz șansa de a juca pe un stadion istoric și să-l am manager pe José Mourinho. De mic am spus că vreau să port tricoul lui United și nu zic asta doar pentru că sunt aici. A fost visul meu" - Alexis Sánchez, atacant Man. United

"Alexis este unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Ne va ajuta mult cu personalitatea și ambiția lui" - José Mourinho, manager Man. United

Legende cu numărul 7 la United

Nume Perioadă Meciuri (Goluri)*

George Best 1963-1974 361 (137)
Bryan Robson 1981-1994 345 (74)
Eric Cantona** 1992-1997 143 (64)
David Beckham 1992-2003 265 (62)
Cristiano Ronaldo 2003-2009 196 (84)
* Meciuri și goluri în Premier League
** A preluat 7 după ce a plecat Robson

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează