INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Europa League l-a învățat calea modestiei pe Mourinho: "Sunt un nimeni la United"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2017 10:01

Portughezul Jose Mourinho tocmai câștigat Europa League cu "diavolii", dar admite că nu se poate compara cu predecesorii Matt Busby și Alex Ferguson.

Modestia nu-l caracterizează pe Jose Mourinho. Dar din când în când mai are și astfel de momente.

După triumful din Europa League, managerul portughez a admis că "la Manchester United sunt deocamdată un nimeni, dacă ne gândim la un Matt Busby sau la Alex Ferguson, două legende care au marcat istoria clubului. Simt că ceea ce am făcut până acum nu e de ajuns ca să fiu aici".

"Umil, simplu, pragmatic. Așa câștig eu, Mourinho!" Jose Mourinho, manager Man. United

"Am luat tot în Spania, Italia și Anglia"

Apoi, Mou a revenit la linia care-l caracterizează. "Uneori, când mă opresc și privesc înapoi, realizez că am făcut o groază de lucruri cu care altcineva nu se poate lăuda. Niciun manager n-a câștigat atâtea trofee în Spania, Italia și Anglia.

În aceste trei țări am luat totul, nu doar titlul. Iar în acest sezon am egalat recordul de calificări în semifinalele unei cupe europene, zece, pe care-l dețin Ferguson și Trapattoni.

Ei s-au retras, dar eu mai am o șansă să-i depășesc. Și sunt foarte mândru", a apreciat tehnicianul portughez, 54 de ani, care se vede "abia la jumătatea carierei e antrenor".

Mourinho a câștigat 3 trofee în primul lui sezon la United: Cupa Ligii Angliei, Supercupa Angliei și Europa League.

8 trofeeși-a trecut în cont Matt Busby la "diavoli", pe care i-a pregătit 25 de ani. Cel mai important, prima Ligă din istoria clubului (1968)

38 de trofeea adunat Alex Ferguson în 27 de ani pe banca lui Man. United (1986-2013). Record!

Într-un an prost, în care am avut senzația că am cea mai slabă echipă din lume și sunt cel mai slab antrenor din Univers, am luat 3 trofee și am ajuns în Ligă nu de pe 2, 3 sau 4 în Premier, ci cucerind o cupă internațională" Jose Mourinho, manager Man. United

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ottobraun
ottobraun  •  26 Mai 2017, 11:24

daca pierdea era demis!

ottobraun
ottobraun  •  26 Mai 2017, 11:23

scrieti cum a luat ferguson trofeele! cum erau arbitrii loiali, o repriza tinea 60 min cand erau condusi!

myke82
myke82  •  26 Mai 2017, 11:02

Manchester United nu este nici pe departe o echipa slaba in momentul de fata (si nici nu a fost vreodata). Problema lui Mourinho este ca prefera sa castige cu un stil de joc nespectaculos decat sa piarda jucand spectaculos si entuziasmant. Sunt de acord cu el, doar ca atunci cand privesti un asemenea stil de joc iti vine sa schimbi postul instant. Mie mi-a placut mult mai mult cum a jucat Ajax decat Manchester. Asta este parerea mea. Cu stilul asta de joc nu va avea nici o sansa la Supercupa in fata lui Real Madrid.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează