INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Interviu cu unul dintre cei mai buni străini trecuți prin România! Mario Felgueiras despre cei 4 ani din Liga 1 » De ce n-a ajuns la FCSB și cu ce amintiri a rămas

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2017 15:41

A fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști străini din România. A fost cel mai bun om al lui CFR Cluj în victoria magică de pe Old Trafford și a fost în cel puțin 5 rânduri dorit de Gigi Becali la FCSB. Mario Felgueiras (30 de ani) joacă în țara natală, la Pacos Fereira, după experiența nefastă din Turcia, unde a jucat la Konyaspor. 

GSP.RO a luat legătura cu Mario Felgueiras, care a vorbit despre experiența din România. A rămas cu multe amintiri frumoase și recunoaște că a fost aproape de a se întoarce în câteva rânduri. 

5

- Salut, Mario! Din România te deranjez, ce mai faci?
- Ce surpriză plăcută! Sunt foarte bine, mulțumesc de întrebare. Stau cu familia și mă relaxez după un sezon greu, așa cum au fost și cele din Liga 1... 

- Chiar despre asta voiam să vorbim. Cum au fost cei 4 ani petrecuți în țara noastră? 
- Timpul petrecut în România a fost uimitor. M-a ajutat să mă dezvolt foarte mult atât ca sportiv, cât și ca om. Îi voi mulțumi mereu României pentru tot ceea ce a făcut pentru mine.

- Ce ți-a plăcut cel mai mult? 
- M-am simțit respectat. Am fost primit foarte bine atât la Brașov, cât și la Cluj. Felul în care am fost susținut de suporteri cred că a fost principalul motiv pentru care mereu am fost concentrat să dau tot ce am mai bun. Nu voiam să-i dezamăgesc.

- Mulți spueau că ar fi fost bine să te naturalizăm și să joci pentru România...
- Nu m-am gândit niciodată l asta. Eu am fost trecut în lotul lărgit al naționalei Portugaliei pe când eram la Brașov și CFR. Ținta mea a fost mereu să ajung la naționala Portugaliei. Dar o voi spune mereu. România rămâne a doua mea casă și o a doua variantă de a juca. Însă eu cred că România nu are nevoie de portari străini. Încă urmăresc fotbalul de acolo și sunt niște portari fantastici: Tătărușanu, Pantilimon, Silviu Lung și Niță sunt doar câteva nume.

"Am mai avut oferte din Liga 1"

- Ai de gând să te întorci în România în vizită? 
- Sper ca într-o bună zi să mă întorc în România. Vreau să-mi revăd prietenii. Am plecat de acolo de ceva timp, dar încă am proaspete amintirile frumoase.

- Oferte de aici au mai fost? Te-ai întoarce la un club din România?
- Să mă întorc la un club din România... Sincer, nu știu! Am avut oferte anul trecut, dar nu vreau să spun de la ce echipe. Dorința mea e să văd fotbalul românesc din nou la cel mai înalt nivel. Jucătorii trebuie să fie respectați, pentru că ei sunt principalii actori în această pasiune.

- Nu puține au fost cazurile în care erai aproape transferat la FCSB. Ce s-a întâmplat? 
- Despre transferul la Steaua nu sunt eu cel mai în măsură să povestesc ce s-a întâmplat. Să nu uităm că eu am jucat la CFR, m-am simțit grozav acolo. De ce să schimb clubul?

4

10 este nota
primită de Mario Felgueiras la meciul câștigat de CFR Cluj pe Old Trafford cu Manchester, scor 1-0

"Am devenit portar pentru că eram grăsuț și nu-mi plăcea să alerg"

- Te-ai declarat fan Manchester United, echipă împotriva căreia ai făcut poate cel mai bun meci al tău la CFR...
- De mic copil mi-a plăcut FC Barcelona. Dar după ce am crescut am început să iubesc Manchester United. A fost un vis să joc împotriva lor și să câștig chiar pe Old Trafford. E greu să aleg un moment favorit din cariera mea. Dar acea victorie de la Manchester a fost fantastică.

gettyimages 157687808

- Ce model de portar ai avut? 
- Mereu mi-a plăcut Oliver Kahn. Era cel mai bun portar. Avea niște calități fantastice, dar și o personalitate puternică. Și Buffon e uriaș. De fiecare dată când îl urmăresc mă cucerește cu stilul pe care îl are și încrederea în sine.

- Cum ai ales să fii portar? 
- O poveste amuzantă! Am devenit portar pentru că atunci când eram copil eram mai grăsuț. Era soluția perfectă pentru a nu alerga mult (n.r râde).

- Dacă ai avea ocazia, ai promova România în materie de turism? 
- Cum să nu! Aș vorbi despre România ca despr o țară autentică, care și-a păstrat tradiționalismul, cu multe locuri de văzut. Merită să călătorești în România. Nu sunt multe țările care se pot lăuda cu munți așa frumoși, dar și plajă. Toate acestea încununate cu o ospitalitate uimitoare. Românii sunt oameni foarte primitori și buni!

- Când te întreabă alți fotbaliști despre România, ce le spui?
- Să meargă în România cu gândul de a îmbrățișa și adopta toate obiceiurile românești. Așa nu au cum să nu reușească. E o țară unde se poate face performanță. 

100 de meciuria strâns Mario Felgueiras la CFR Cluj în toate competițiile. La FC Brașov a adunat alte 36 de jocuri 

"SuperMario" la înălţime

Mario Felgueiras a reuşit o partidă de senzaţie la Manchester, având trei intervenţiii salutare în prima repriză, când a scos chiar de pe linia porţii mingea deviată de Rooney.

În precedentele deplasări din acea grupă, Felgueiras a avut alte două prestaţii de senzaţie, fiind notat în Gazetă tot cu 10 pentru evoluţia de la Braga şi cu 8 cu Istanbul.

542143 united cfr

1

3

"Îl știu bine pe Ronaldo de când eram tineri. Merită absolut tot ce a câștigat. Este atât de profesionist și dedicat... E fantastic ceea ce a făcut în fotbal" Mario Felgueiras, fost portar al lui CFR Cluj

"Între Ronaldo și Messi ăl voi alege pe Ronaldo pentru efortul pe care îl depune la fiecare meci, dar și pentru dedicarea de care dă dovadă. Messi, desigur e și el uimitor. Cred că această luptă și concurență dintre cei doi este una sănătoasă pentru ambele părți" Mario Felgueiras 

"Mourinho a arătat din nou că este cel mai bun. Încă un titlu european și mereu un discurs unic. E un maerstru în psihologie" Mario Felgueiras 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
849281818488573
Mihai Iurian  •  13 Iunie 2017, 17:41

Respect Mario !

haideusicfr
haideusicfr  •  13 Iunie 2017, 17:24

Oh tempora! Din cate inteleg CFR se va baza pe jucatori romani. va ajunge ..unde va ajunge.Vezi Nationala Romaniei.

onduku
onduku  •  13 Iunie 2017, 17:07

:P

Vezi toate comentariile (3)
Comentează