INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

EXCLUSIV Un mare club european deschide academie lângă România! Oportunitate pentru mii de copii de origine română

Stadionul Bucovina din Cernăuți
Stadionul Bucovina din Cernăuți

Articol de - Publicat luni, 12 martie 2018 13:58

Șahtior Donețk, campioană en-titre a Ucrainei și deținătoare a 10 titluri de campioană, va deschide o academie de fotbal la Cernăuți, care se va ocupa de creșterea copiilor din zona Bucovinei

Informația circula de ceva vreme lângă România, însă zvonurile sunt aproape de a se concretiza după ce, zilele trecute, mai mulți oficiali ai "minerilor" au vizitat facilitățile sportive din oraș, iar autocarul clubului a fost fotografiat în Cernăuți.

Din sursele Gazetei, există mai multe posibilități ale colaborării, după cum urmează:

  • Șahtior să deschidă o academie de fotbal la Cernăuți, cea mai sigură variantă, iar clubul să facă mai multe acțiuni de selecție la granița cu România;
  • Echipa din oraș, Bucovina Cernăuți, în prezent pe locul 7 în prima serie a ligii a treia ucrainene, să funcționeze fie ca echipă secundă a Șahtiorului, fie să primească mai mulți jucători tineri sub formă de împrumut, iar cele mai bune produse ale clubului să fie redirecționate către "mineri".

NU MAI PUȚIN DE 115.000 DE ROMÂNI

Soluția ar putea fi excelentă și pentru juniorii din zona Bucovinei românești ori a nordului Moldovei, deoarece, într-o fază secundă, Șahtior ar aduce copii și din aceste zone la academia ce urmează să fie fondată la Cernăuți.

Cu toate acestea, un număr mare de români trăiesc și în partea ucraineană a Bucovinei.

115.000de români trăiesc în oblastul Cernăuți, reprezentând peste 12% din populația județului

De-a lungul timpului, la echipa națională, care a jucat primul meci pe teren propriu chiar la Cernăuți (1-1 cu Polonia, 3 septembrie 1922), au evoluat mai mulți jucători născuți între Nistru, Prut și Carpați.

Cel mai cunoscut este Fredi Fieraru, născut Alfred Eissenbeiser (1908-1991). Acesta a participat la CM din 1930, iar în 1932 s-a transferat la Venus București. A câștigat trei titluri de campion și, mai mult, a participat la JO de iarnă (1936) în proba de patinaj artistic! 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
deva1
deva1  •  12 Martie 2018, 22:41

rusine psd si dragnea, andronescu, firea, tariceanu, ponta, ca nu ati facut o reunire a romaniilor din Bucovina de nord, din Cernauti cu Romania.Pe voi va intereseaza congresul si amantele, amantii in loc sa facem la loco Romania mare. Am fost acolo in zona Cernauti, sunt romani adevarati acolo sunt foarte multi, foarte simpatici. Speram ca basescu face unirea anul asta cu Moldova (Basarabia) si apoi ulterior, cu Cernautiul si imprejurimile .cernautiul e atat de aproape de Suceava , cam 90 km !si de granita Romaniei cam 40 km.

adicn
adicn  •  12 Martie 2018, 15:43
Postat de ucv1948 pe 12 Martie 2018, 15:38

Teritorii romanesti uitate de propriul popor. Nimeni nu face nimic pentru acesti romani napastuiti de soarta. Politicieni nostri sun ocupati ... cu spaga si furtul , iar constiinta nationala nu mai exista in Romania. Suntem un popor amortit , ne indreptam spre faliment, suntem fara directie si speranta. Va mai fi vreodata Romania "dodoloata" ? Sincer, nu mai cred

Da, oltene, din păcate sunt nevoit să-ți dau dreptate! :(

ucv1948
ucv1948  •  12 Martie 2018, 15:38

Teritorii romanesti uitate de propriul popor. Nimeni nu face nimic pentru acesti romani napastuiti de soarta. Politicieni nostri sun ocupati ... cu spaga si furtul , iar constiinta nationala nu mai exista in Romania. Suntem un popor amortit , ne indreptam spre faliment, suntem fara directie si speranta. Va mai fi vreodata Romania "dodoloata" ? Sincer, nu mai cred

Vezi toate comentariile (3)
Comentează