INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Experiență și continuitate » Cine este revelația sezonului în Serie A în acest debut de sezon

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat duminica, 02 octombrie 2016 09:59

Chievo a reușit un nou succes în Serie A, 2-0 în deplasare cu Pescara, și s-a apropiat la două puncte de liderul Juventus.

După ce în sezonul trecut a terminat pe 9, Chievo Verona a pornit cu ambiții mari în noua ediție a campionatului italian. Elevii lui Rolando Maran sunt pe locul 4 în Serie A după șapte etape.

Succesul din acest start de sezon al veronezilor i se datorează în mare parte continuității. Cealaltă parte oglindește mutările inspirate, nu prea multe, dar de calitate. Fără vedete în lot și cu vasta majoritate a jucătorilor fiind italieni, Chievo pare o echipă mult mai închegată. Un bun argument ar fi și experiența lotului de pe Stadio Marc'Antonio Bentegodi, media de vârstă fiind una destul de ridicată, 30 de ani.

Argentinianul Lucas Castro și slovenul Valter Birsa sunt oamenii decisivi în trupa lui Rolando Maran, antrenor la Chievo din octombrie 2014. Ambii au câte două goluri, iar Birsa a pasat decisiv de trei ori, în timp ce fostul jucător al Cataniei de două ori. Cei doi mijlocași fac furori în benzi, fiind "motorașele" atacurilor lui Chievo.

Fără prea multe jocuri în picioare la Napoli, Jonathan de Guzman a bifat deja trei partide în tricoul veronezilor după împrumutul său parafat în această vară. Olandezul, care și-a ales tricoul cu numărul 1, speră într-o revenire de formă sub comanda lui Maran, tehnician în care oficialii "măgarilor zburători" au în continuare încredere.

4 victorii, o remiză și 2 înfrângeri are Chievo până acum, golaveraj 9-6

36.330.000 €este valoarea totală a lotului veronezilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează