INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Fața neagră a fotbalului britanic » O investigație scoate la iveală peste 350 de cazuri de abuz sexual la echipele de juniori

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 decembrie 2016 19:43

Fotbalul britanic nu e doar lapte și miere. Deși învârte afaceri de sute de milioane de euro, are cei mai mulți fani și oferă cel mai atractiv campionat din lume, englezii se confruntă cu o problemă serioasă care abia acum iese la iveală.

O investigație asupra abuzurilor sexuale comise asupra juniorilor la echipele de fotbal scoate la iveală aproximativ 350 de presupuse cazuri, conform Washington Post. Această investigație ar putea zgudui fotbalul britanic și a fost desfășurată la cluburile profesioniste, semiprofesioniste, precum și în ”youth camps”, un sistem englez de tabere de fotbal desfășurat sub egida FA.

În ultimele săptămâni, mai mulți foști jucători profesioniști au început să relateze povești despre abuzurile suferite. Povești pe care le-au ținut secrete până acum. Cei implicați în investigație susțin că numărul de abuzuri reclamate ar putea crește. Inclusiv FA a început o anchetă după ce au început să apară tot mai multe cazuri de abuz.

”Am fost complet vulnerabil”

Scandalul a început după ce Andy Woodward, fost fotbalist, acum în vârstă de 43 de ani a povestit pentru ziarul Guardian cum a fost abuzat de Barry Bennell, un fost antrenor de elită la echipele de juniori.

De altfel, Bennel a fost condamnat de trei ori pentru infracțiuni sexuale comise împotriva minorilor. ”Am început să vorbesc în speranța că și alte victime vor avea puterea să prezinte cazurile lor. Privind înapoi, am fost complet vulnerabil”, a spus Woodward.

Iar dorința lui s-a îndeplinit. După el, au început să vorbească și alți fotbaliști abuzați.

A vrut să își ucidă agresorul

Derek Bell, 53 de ani, fost la Newcastle, e un alt fotbalist care și-a făcut curajul de a vorbi.

”La sfârșitul anilor '70 eram abuzat frecvent de antrenorul George Ormond. Într-o zi am mers acasă la el cu un cuțit uriaș, voiam să îl omor, însă antrenorul nu a fost acasă. Am revenit câteva zile mai târziu, de această dată cu o casetă pe care voiam să îl înregistrez. De atunci am început să strâng probe împotriva lui”, a spus acesta.

În 2002, Ormand a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru abuz sexual asupra unui minor.

Acestea sunt doar două cazuri prezentate pe larg în media britanică, însă numărul celor abuzați ar putea crește, iar poveștilor lor nu sunt deloc frumoase.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
balauru48
balauru48  •  03 Decembrie 2016, 04:19
Postat de balauru48 pe 03 Decembrie 2016, 04:18

***

***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balauru48
balauru48  •  03 Decembrie 2016, 04:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  02 Decembrie 2016, 22:04

Fața neagră a fotbalului britanic » O investigație scoate la iveală peste 350 de cazuri de abuz sexual la echipele de juniori ... Să vezi fața roz a fotbalului românesc ... O investigație scoate la iveală peste 350 de cazuri de abuz sexual la echipele de seniori ... Un impresar cu freză ciudată știe de ce ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează