INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Favorit să preia naționala Angliei » Wenger poate pleca de la Arsenal după 20 de ani

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de Sebastian PopescuJURNALISPORT - Publicat miercuri, 28 septembrie 2016 18:20

Presa britanică a anunțat că Federația Engleză (FA) negociază cu managerul lui Arsenal, Arsene Wenger, 66 de ani, pentru preluarea postului de selecționer, în urma demisiei lui Sam Allardyce.

Contractul francezului cu “tunarii” va expira la finalul sezonului, iar FA este dispusă să aștepte până atunci dacă Wenger va accepta să preia naționala Albionului. Englezii l-au dorit și în vară pe Wenger, după prestația slabă de la Euro, însă francezul a preferat să continue la Arsenal.

“Dacă aș putea să fiu selecționerul Angliei? De ce nu? Nu aș scoate din calcule această variantă, dar sunt fericit și concentrat pe echipa de club. Anglia este a doua mea casă. Eram în genunchi când Anglia a fost eliminată de Islanda. Nu mi-a venit să cred”, a declarat Wenger după ce Islanda a eliminat Anglia în sferturile de finală de la Euro 2016.

În ultimii ani, Wenger a fost aspru criticat de fanii lui Arsenal, care i-au cerut demisia, dezamăgiți de lipsa trofeelor și a transferurilor de marcă. Astfel, dacă nu va reuși nici în acest sezon să câștige campionatul, “profesorul” ar puea fi tentat să plece după 20 de ani petrecuți pe de banca formației din nordul Londrei.

15 trofee a câștigat Arsenal cu Wenger pe bancă, printre care 3 titluri de campioană în Premier League

Sam Allardyce a demisionat de la cârma Angliei după ce jurnaliștii de la The Telegraph au dezvăluit că antrenorul în vârstă de 61 de ani a acceptat să învețe oamenii de afaceri din Orientul Îndepărtat cum să “dribleze” regulile cu privire la transferurile jucătorilor stabilite de Federația Engleză.

surse: dailymail.co.uk, telegraph.co.uk

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează