INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CARACATIŢA PAUL A MURIT

Fiecare cu ce-l doare » Maradona-i fericit c-a murit caracatiţa Paul

Articol de - Publicat joi, 28 octombrie 2010 00:00

Fostul selecţioner argentinian susţine că oracolul CM 2010 e singurul vinovat pentru faptul că pumele n-au cîştigat titlul mondial.

Moartea caracatiţei Paul, care a prezis corect toate rezultatele Germaniei la CM 2010, precum şi deznodămîntul finalei Spania - Olanda (1-0), a făcut şi oameni fericiţi. Primul, şi singurul deocamdată, care şi-a clamat satisfacţia la aflarea veştii a fost Diego Armando Maradona. Fostul selecţioner al Argentinei a scris deunăzi pe site-ul de socializare twitter: "Sînt fericit că te-ai dus dintre noi, caracatiţă supranaturală. Din cauza ta n-am cîştigat titlul mondial".

Altfel spus, Maradona pune pe seama moluştei de la acvariul din Oberhausen eliminarea Argentinei în "sferturile" turneului final din Africa de Sud. Înaintea meciului, aceasta a prezis înfrîngerea pumelor în faţa Germaniei şi chiar aşa s-a şi întîmplat. Cu Diego pe bancă şi Leo Messi în teren, sud-americanii au jucat modest şi au fost umiliţi de nemţi, 0-4. Iar ulterior, după întoarcerea în ţară, Maradona a fost demis din funcţia de selecţioner.

Marca i-a dedicat două pagini
Pe cît de deplasată pare reacţia lui Maradona, pe atît de patetică e iniţiativa cotidianului Marca. Cel mai bine vîndut ziar de sport din Spania i-a dedicat moluştei decedate luni noapte nu mai puţin de două pagini (foto), în care a inserat inclusiv reacţii din presa internaţională, şi a titrat: "Recviem pentru o caracatiţă <spaniolă>". Ibericii au adoptat-o după ce a prezis victoria lui Villa, a lui Casillas şi a coechipierilor lor în finală, ba un orăşel din nord-vestul ţării, Carballino, a declarat-o "Cetăţean de Onoare".

"E o conspiraţie!"
O regizoare din China, Jiang Xiao, ce tocmai primise aprobare pentru un film despre caracatiţa Paul, susţine că, de fapt, molusca ar fi murit pe 9 iulie, cu două zile înaintea finalei CM 2010. Conform investigaţiilor făcute de ea, molusca ar fi fost apoi înlocuită în secret, de îngrijitori, pentru a nu diminua interesul mass-media: "Octopozii seamănă între ei, nu pot fi deosebiţi". Xiao mai pretinde că şefii acvariului din Oberhausen au devenit foarte nervoşi cînd au aflat că va veni s-o filmeze.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează