INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

FIFA a suspendat Nigeria din toate activităţile! » De ce s-a luat această măsură şi cînd i-ar putea fi ridicată interdicţia

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 11 iulie 2014 10:30

FIFA a suspendat Federaţia de Fotbal a Nigeriei din toate competiţiile organizate de forul internaţional.Decizia a fost luată în Comitetul de Urgenţă al FIFA şi anunţată ulterior printr-un comunicat de presă. Acest lucru înseamnă că naţionala Nigeriei şi cluburile din ţara africană nu vor mai participa la nici o competiţie organizată de FIFA.

"Comitetul de Urgenţă al FIFA a decis să suspende Federaţia Nigeriană de Fotbal cu efect imediat ca urmare a implicării politicului în fotbal", se arată într-un comunicat oficial al FIFA.

Totul a pornit după eliminarea Nigeriei de la Campionatul Mondial de fotbal. Preşedintele Federaţiei Nigeriene, Alhaji Aminu Maigari, a fost demis de guvern, iar la sosirea acestuia pe aeroport a fost imediat arestat. Maigari, dar şi mai mulţi membri ai Comitetului Executiv sînt bănuiţi că ar avea afaceri private în fotbalul nigerian. Preşedintele Federaţiei Nigeriene nu a putut justifica o parte din cheltuielile pentru Mondial.

FIFA a anunţat că va ridica suspendarea în momentul în care Comitetul Executiv si Federaţia Nigeriană vor putea lucra în linişte, fără intervenţia politicului, lucru care nu s-a întîmplat în ultimele saptamîni.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
helioglobalus
helioglobalus  •  11 Iulie 2014, 17:13

credeam că e vorba de blătarii camerunezi...

sibelius
sibelius  •  11 Iulie 2014, 11:37
Postat de vladutz13 pe 11 Iulie 2014, 11:21

Haha, si daca erau calificati in semifinale? ii suspendau la fel si ii scoteau din competitie?? :)) Mda... de ce i-au mai lasat sa participe din start? problema nu e noua.

Tu ai reusit sa citesti tot textul sau sunt prea multe litere pentru tine? Presedintele federatiei a fost demis si arestat DUPA eliminarea Nigeriei. Dupa, cu sensul din DEX, nu din "am scris dupa telefon".

bazileon
bazileon  •  11 Iulie 2014, 11:28

Blatter isi apara complicii!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează