INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Final cu peripeții! Arsenal o învinge dramatic pe Burnley cu 2-1 și profită de pașii greșiți ai rivalelor în lupta la titlu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Vlad-Teodor MişinăJURNALISPORT - Publicat duminica, 22 ianuarie 2017 22:44

Arsenal Londra a reușit un succes cu emoții în această după-amiază pe “Emirates“, în fața nou-promovatei Burnley, scor 2-1 și urcă pe locul 2, în spatele concitadinilor de la Chelsea.

VEZI AICI VIDEO DE LA MECI!

Elevii lui Arsene Wenger au dominat ostilitățile încă din debutul partidei, impunându-și stilul de joc, fără a aduce însă modificări pe tabela de marcaj până la pauză.

“Tunarii“ au spart gheața în partea secundă, în minutul 59, atunci când, după un corner excelent executat de către neamțul Mesut Ozil, conaționalul său din centrul apărării, Shkodran Mustafi, a reluat cu capul în plasa nefericitului Heaton.

Partida a luat o turnură nefavorabilă pentru gazde șase minute mai târziu, atunci când mijlocașul elvețian Granit Xhaka a văzut cartonașul roșu direct după o intrare dură asupra lui Steven Defour.
Finalul jocului a fost unul extrem de încins, iar protagonist a fost chiar “centralul“ întâlnirii, John Moss.

Mai întâi, în minutul 92, oaspeții au primit un penalty după o intrare imprudentă a lui Francis Coquelin în suprafața de pedeapsă, spre stupefacția fanilor “tunarilor“. Andre Gray l-a executat cu emoții pe Petr Cech, iar tabela arăta 1-1 cu doar câteva momente înainte de finalul meciului.

În cel de-al șaptelea minut de prelungiri, Arsenal a primit și ea o lovitură de pedeapsă, după ce Laurent Koscielny a fost faultat în careu. Alexis Sanchez a dat lovitura decisivă, iar londonezii au sărbătorit o victorie obținută in extremis, într-o etapă în care Manchester United, Liverpool, Manchester City și Tottenham s-au încurcat decepționant.

Echipele de start:
Arsenal (4-2-3-1): Cech- Gabriel, Mustafi, Koscielny, Monreal- Ramsey, Xhaka- Iwobi, Ozil, Sanchez- Giroud
Burnley (4-4-2): Heaton- Lowton, Keane, Mee, Ward- Boyd, Marney, Hendrick, Defour- Gray, Barnes

 Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează