INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA / PSG - AS MONACO 7-1

Foc de artificii » Parisul, al 7-a titlu, în timp ce Neymar juca poker online în Brazilia!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 aprilie 2018 09:47

PSG, cinci trofee în ultimii 6 ani de Ligue 1, e prima echipă care depășește 100 de goluri în acest sezon în cele mai bune cinci campionate europene.

Din 2011, de când a devenit primul club continental susținut de un stat străin, prin Qatar Sports Investments, PSG nu a cucerit încă Europa, nereușind să treacă de "sferturile" Champions League. În Franța însă, acasă, dominația roș-albastră e copleșitoare. Are 18 trofee interne în această perioadă. Și pot fi 19 în 2017-2018, dacă va câștiga și Cupa Franței, ceea ce pare o misiune facilă: Caen în semifinale și Les Herbiers sau Chambly (ambele din D3) în ultimul act.

7 titluria câștigat în total Paris Saint-Germain; e încă departe de recordul lui St. Etienne (10)

Zece goluri peste Man. City

Duminică seară, Parisul și-a recuperat titlul pierdut sezonul trecut. După 4 succese în serie, 2013-2016, le-au cedat Ligue 1 monegascilor, dar și-au luat revanșa: din nou campioni, cu cinci etape înainte de final, chiar în fața rivalilor din Principat. Un 7-1 zdrobitor pe Parc des Princes, fiind prima echipă care depășește bariera celor 100 de goluri în Top 5 Europa. Are 103, zece peste Man. City, campioana Angliei, a doua într-o ierarhie a celor mai prolifice formații.

87 de puncteare PSG după 33 de etape, record în Ligue 1 în acest moment al sezonului

Nu a fost Neymar, aflat în convalescență în Brazilia după operația suferită pe 3 martie la al 5-lea metatarsian, jucând poker online și postând pe Instagram în timp ce colegii înfruntau Monaco. Totuși, Cavani, Di María și Dani Alves au făcut să nu se simtă absența celui mai scump fotbalist din lume.

17 victorii consecutiveau adunat parizienii acasă în campionat, cea mai lungă serie a roș-albaștrilor

Emery se pregătește de plecare. Vine Tuchel

"Un titlu e întotdeauna o mare bucurie. E parte din istorie", afirmă Marquinhos, în timp ce Unai Emery susține că "am menținut nivelul foarte sus întreaga stagiune. Cu acest 7-1 împotriva lui Monaco, avem confirmarea. Am demonstrat care e diferența între noi și celelalte echipe".

103 goluriau marcat în actualul sezon de Ligue 1; mai au 5 etape pentru a egala recordul all-time (RC Paris, 118 reușite, în 1960)

Antrenorul spaniol nu va mai fi pe banca parizienilor și sezonul viitor. După doi ani, este momentul schimbării: vine neamțul Thomas Tuchel, fost la Dortmund. Poate va cuceri el Liga Campionilor. 

17 goluriși 7 assisturi are Ángel Di María în 2018 în toate competițiile, cele mai multe la PSG

Cavani, golgeter absolut

Uruguayanul Edinson Cavani este marea forță de atac a Parisului. Pe 27 ianuarie, marcând la 4-0 cu Montpellier, a devenit golgeter all-time la PSG, depășind recordul lui Ibrahimovici, având atunci 157 de reușite în 229 de meciuri. Acum are 165 de goluri în 237 de partide. Duminică, la 7-1 cu Monaco, Edi a egalat recordul lui Zlatan și în Ligue 1 (113). 

Ney: 20 goluri și 15 assisturi în 20 de meciuri

PSG a plătit 222 de milioane de euro pentru Neymar vara trecută, când l-a transferat de la Barcelona, dar brazilianul a confirmat. A marcat 20 de goluri și a pasat decisiv de 15 ori numai în 20 de partide jucate în campionat. În total, are 29 de goluri și 19 assisturi în 30 de întâlniri. Și nu a mai evoluat din 25 februarie, de când s-a accidentat la 3-0 cu Marseille. 

"Intrăm în istoria lui PSG, e un moment incredibil. Eliminarea din Champions ne-a durut, însă am reușit să facem un sezon bun"
Thiago Silva, căpitan PSG

"Am cucerit multe trofee de când am venit la Paris, dar întotdeauna e la fel de frumos. Și nu e niciodată ușor să câștigi un titlu"
Javier Pastore, mijlocaș PSG

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  16 Aprilie 2018, 10:20

Da, aducerea lui Neymar a ajuta PSG-ul foarte mult, mai puțin în momentele importante. În dubla cu Real n-a fost prezent decât in tur( prezent, pentru că a fost cvasi-inexistent pe teren), iar în retur era deja accidentat. Campionatul îl avea rezolvat oricum, prin slăbirea lui Monaco. Mare afacere, Neymar!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează