INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

Fosta glorie a Borussiei Dortmund recunoaște că a făcut parte din Stasi, temutele servicii de securitate ale fostei RDG: "Așa scăpai de serviciul militar"

Sammer, în dreapta // FOTO: Guliver/GettyImages
Sammer, în dreapta // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 decembrie 2017 19:53

Matthias Sammer a recunoscut într-un interviu din presa germană că a făcut parte din Stasi, temutele servicii de securitate ale fostei RDG.

"Nu mă puteam sustrage. Președintele lui Dinamo Dresda era Erich Mielke, ministrul siguranței naționale, toți jucătorii fiind încadrați în regimentul subordonat acestui Minister.

Așa scăpai de serviciul militar, deși era trist să faci parte dintr-un sistem sinistru. N-avem de ales, altfel mă trimiteau în armată și terminam cu cariera de fotbalist. Tatăl meu, Klaus, a pățit-o, fiind exclus și din echipa națională", a povestit câștigătorul "Balonului de Aur" din 1996.

De-a lungul carierei, 50 de ani, Sammer a jucat la Dinamo Dresda, Stuttgart, Inter și Borussia Dortmund.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
red77
red77  •  23 Decembrie 2017, 10:29

De-a lungul carierei, 50 de ani, Sammer a jucat la Dinamo Dresda, Stuttgart, Inter și Borussia Dortmund. sa intelegem ca asta a jucat 50 de ani fotbal? nou record . sau e liber prin redactie si scrie nea costica de la etajul 5 pensionar prostiile astea ?

mioriticul
mioriticul  •  22 Decembrie 2017, 23:49

Esti fericit sa fii injurat, ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mioriticul
mioriticul  •  22 Decembrie 2017, 23:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează