INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VIZITĂ

FOTO George Weah, prima vizită ca președinte în Franța » I-a invitat pe Drogba, Mbappe și Infantino

FOTO: Twitter +2   FOTO
FOTO: Twitter

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2018 11:17

George Weah, noul președinte al Liberiei, s-a întâlnit miercuri cu Emmanuel Macron la Paris. "Aveam un singur teren și am cucerit Balonul de Aur. Dacă ar fi fost zece terenuri, Liberia poate ar fi câștigat zece Baloane de Aur".

George Weah nu mai conduce o echipă, ca în vremea când impresiona la Monaco, PSG și Milan. La 51 de ani, fostul mare atacant conduce o țară, propria țară. Instalat pe 22 ianuarie, cel de-al 25-lea președinte al Liberiei a făcut prima vizită în Europa. Și unde se putea opri în altă parte decât în Franța, acolo unde și-a început cariera profesionistă.

"Talentul e în stradă, trebuie să-l găsim"

Weah, primul Balon de Aur din afara continentului european, 1995, s-a întâlnit miercuri la palatul Élysée cu președintele Emmanuel Macron și nu a venit singur. Printre invitați, s-au aflat Didier Drogba, Kylian Mbappé și președintele FIFA, Gianni Infantino.

Ultimului i-a spus: "Talentul e acolo, pe stradă. Trebuie doar să-l găsim. Aveam un singur teren în copilărie și am cucerit Balonul de Aur. Dacă ar fi fost zece terenuri, Liberia poate ar fi câștigat zece Baloane de Aur".

"Fotbalul a dezarmat tinerii după războiul civil"

Macron crede că "sportul este vectorul puternic și dinamic al Africii. Sunt mulți care cred în Franța că e o glumă, că sportul nu va ajuta Liberia. Dar sportul, mai ales fotbalul, a ajutat la dezarmarea tinerilor după războiul civil". Războiul care a sfâșiat Liberia între 1989 și 2003. 

"Pentru fotbal, George Weah e o legendă. Pentru mine, o sursă de inspirație" Kylian Mbappé, atacant PSG

"Fotbalul este foarte puternic, pentru că unește oamenii" Didier Drogba, starul fotbalului ivorian

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează