INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERBIA

FOTO Scandal de proporții în Serbia după ce jucătorii unei echipe au intrat în teren cu tricouri de susținere pentru "Măcelarul din Balcani" » Dinamoviștii au comis-o încă din 2011

FOTO: www.nshronika.rs
FOTO: www.nshronika.rs

Articol de GSP - Publicat luni, 27 noiembrie 2017 19:34

Un scandal de proporții a avut loc duminică în Serbia, când jucătorii unei echipe de fotbal amator au intrat pe teren cu tricouri de susținere pentru temutul Ratko Mladici, condamnat recent pe viață pentru crimele săvârșite în Războiul din Bosnia (1992-1995).

Gestul reprobabil al clubului Kabel Novi Sad a fost criticat în termeni duri de lumea politică din Serbia, care a emis mai multe comunicate în care afirmă că "promovarea urii și a crimelor nu va fi tolerată"

și rușii l-au susținut pe Mladici

Săptămâna trecută, fanii lui Zenit Sankt Petersburg au afișat la meciul din Europa League cu Vardar Skopje, 2-1, un banner de susținere pentru Mladici: " Ratko Mladici - eroul Serbiei". Fanii ruși riscă acum o pedeapsă imensă din partea UEFA. 

Dinamoviștii au comis-o încă din 2011

O parte din nucleul dur al galeriei dinamoviste a afișat, în iunie 2011, la meciul cu Bosnia din preliminariile pentru CE 2012, disputat în Giulești, un mesaj de susținere pentru Mladici.

Atunci, FRF a avut de suferit, fiind amendată de UEFA cu 13.200 de lire sterline pentru bannerul afișat de suporteri. 

Cine e Ratko Mladici?

Mladici fost comandantul şef al armatei Republicii Srpska în timpul războiului din Bosnia între 1992 - 1995. A fost condamnat de către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie de genocid, complicitate la genocid, crime contra umanităţii şi violarea legilor războiului.

Acesta a primit pedeapsa de închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat pentru uciderea a peste 7.000 de musulmani. Procesul a început în 2012 și s-a încheiat în urmă cu câteva zile.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ray51
ray51  •  28 Noiembrie 2017, 10:47

Si credeti ca se vor diminua atentatele? Nu aceasta e metoda.

jalabert
jalabert  •  28 Noiembrie 2017, 09:26

***. Degeaba ne cenzurati.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasy86le
vasy86le  •  27 Noiembrie 2017, 21:58

Mie imi place mai mult celalalt mesaj de pe acel gard, ***a :)) cu m mic =))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează