INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAȚIILOR/ MEXIC - NOUA ZEELANDĂ 2-1

FOTO + VIDEO Gafă la Cupa Confederațiilor » VAR a comis-o: doar ”galben” în locul unui ”roșu” imens

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2017 09:44

Neo-zeelandezul Michael Boxall trebuia eliminat după un atac criminal asupra lui Hector Herrera, în meciul Mexic - Noua Zeelandă, 2-1.  Însă arbitrul Gassama, în ciuda asistenței-video, a dovedit o clemență inexplicabilă.

Arbitrajul video, VAR, cum i se spune pe scurt, va aduce cu siguranță mai multă dreptate în fotbal. Dar până va fi pus la punct, vor fi și scăpări. Unele chiar grosolane, cum s-a întâmplat în finalul partidei Mexic - Noua Zeelandă.

Tras de tricou, din spate, de mexicanul Diego Reyes, Michael Boxall s-a răzbunat apoi pe Hector Herrrera. Cu o intrare urâtă, din spate, cu crampoanele, pe gambă.

Vezi AICI video cu intrarea lui Boxall

Atacul brutal al neo-zeelandezului a declanșat o încăierare generală pe teren, cu pumni și picioare, și ar fi meritat amendat cu un cartonaș roșu. Direct.

Arbitrul gambian Bakary Gassama a revăzut întreg incidentul pe un monitor aflat la marginea terenului. Dar imaginile nu l-au convins. Nici pe el, nici pe asistenții-video. Iar când toată lumea credea că-l va elimina pe Boxall, el a scos un "galben" pe care l-a arătat, pe rând, doar celor trei jucători implicați în faza care a declanșat bătaia: Reyes, Boxall și Herrera! 

Vezi aici video cu rezumatul meciului

Osorio va fi judecat de FIFA!

Încă un incident l-a avut în prim-plan pe selecționerul Mexicului. În minutul 32, Salcedo s-a accidentat la mână, însă neo-zeelandezii n-au trimis mingea în aut.

Au continuat să joace și erau cât pe ce să marcheze, atitudine care l-a scos din minți pe Juan Carlos Osorio, căruia la un moment dat i-a scăpat un "You Motherfucker!". Nu e clar dacă antrenorul l-a înjurat pe asistent sau pe omologul neo-zeelandez Anthony Hudson, dar FIFA a deschis o anchetă. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  22 Iunie 2017, 10:57

Faza cu pricina e discutabila. Arbitrajul a fost nu neaparat prost cat useless! Gambianul ala nu prea lua decizii de unul singur. In multe randuri i se comunica in casca ce anume sa faca, inclusiv la faza care a precedat incaierarea generala din teren. Faza in sine a inceput cu o tragere de tricou ca pe maidan, autorul ei fiind chiar mexicanul asupra caruia ,,s-a intrat criminal". Meciul n-a fost oprit imediat asa ca neo zeelandezul tras de tricou a devenit frustrat si a incercat o intrare dura din spate dar FARA SA-L LOVEASCA PE MEXICAN! Acesta din urma a realizat ca neo zeelandezul a vrut sa-l loveasca si l-a calcat pe acesta pe picior dupa care l-a trantit. Normal ca in apararea lui au sarit ceilalti jucatori in negri despre care lumea stie doar ca vin de la Antipozi dar nu si ca sunt caliti prin campionatele Angliei si sunt luptatori prin definitie, uneori si foarte duri. Mexic a fost net superioara mai ales pentru ca jucatorii ei au calitati individuale deosebite. Sunt mingicari, stiu sa dribleze si au aratat asta in meci. De partea cealalta Noua Zeelanda e o echipa atipica despre care am aflat in timp ca e bine sa pariezi pe ea ...ca marcheaza, indiferent cu cine joaca si indiferent daca pierde mai mereu. Am pierdut multi bani cu ea :D

Vezi toate comentariile (1)
Comentează