INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI // REAL MADRID - MANCHESTER UNITED 2-1

VIDEO+FOTO Ceasul Europei e dat de Madridul lui Zidane! Real confiscă și Supercupa Europei după 2-1 cu United

Foto: Gliver/GettyImages +18   FOTO
Foto: Gliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 08 august 2017 17:03

Într-un an și jumătate, Real a cucerit 6 trofee sub bagheta miraculoasă a lui Zizou. A învins-o și pe Man. United, 2-1, în Supercupa plină de ritm și ocazii de la Skopje

De patru ani nu mai e Supercupa la Monte Carlo. În 2013, UEFA a schimbat direcția, a vrut diversitate și a călătorit la început de sezon în toate colțurile Europei.

Praga, Cardiff, Tbilisi, Trondheim și acum Skopje, capitala Macedoniei. Cu dansuri populare trepidante înainte de Real și Manchester. Cât să lanseze meciul în plin ritm.

”Cu Mourinho ne-am luptat pentru trofee. Cu Zidane le-am câștigat”

Madridul, fără Ronaldo, nu câștigase niciunul din cele patru amicale jucate în intersezon, fanii erau îngrijorați, dar los Blancos ies la lumină când e nevoie mai mare de ei. În partidele oficiale, cu miză. În finale.

Mai ales acum, cu Zidane antrenor. De altfel, acesta a fost subiectul discutat intens la conferință, cu Marcelo și Sergio Ramos întrebați insistent de jurnaliști despre José Mourinho, fostul lor antrenor, acum la United. ”Mourinho e un antrenor formidabil, cu el ne-am luptat pentru trofee. Cu Zidane, le-am câștigat. Asta e diferența”, le-a spus Marcelo.

Casemiro, eroul neașteptat

Și spaniolii joacă mai bine, pasează mai mult și sunt mai periculoși. Manchester se apără în bloc, sus, departe de propria poartă, însă bara lui Casemiro scurtcircuitează planul defensiv al ”diavolilor”. După bară, presiunea crește și mai mult. Același Casemiro șutează peste poartă, dar nu mai greșește în minutul 24. Minge săltată elegant de Carvajal pe deasupra apărării insulare și demivoleu al lui Casemiro, la colțul lung. 1-0. Casemiro, alt gol important, ca în finala Ligii.

Magicianul Isco

Time-out-ul de hidratare trezește United, care împinge jocul spre careul lui Navas. Fără gol. Pauză.

Trece un sfert de oră și, de la cabine, iese același Real ca un avion cu reacție ce survolează aeroportul Manchester.

Acțiune după acțiune, totul pare să se deruleze în favoarea spaniolilor. Bombă Kroos, De Gea se opune. Șut Marcelo, în plasa laterală. Zidane le cere să forțeze, simte momentul delicat al adversarilor. Și Isco, magicianul, după altă combinație de efect, rămâne singur cu De Gea. Nu ratează. 2-0.

Lukaku își ia revanșa. Dar Rashford nu egalează

United e ca un boxer. Se ridică de la podea și începe să lovească disperat. Două ocazii succesive, imense, Pogba și Lukaku. La poarta cealaltă, contră și bară Bale. La 3-0, s-ar fi terminat definitiv.

Nu se încheie. Pentru că Lukaku se răzbună pentru șansele irosite, împingând în plasă balonul respins în față de Navas. 2-1.

La acest scor, Rashford scapă singur cu portarul. 2-2? Nu! Navas deviază incredibil în corner. Iar asaltul ”diavolilor” nu mai străpunge zidul iberic. Doar o ciocnire Fellaini – Sergio Ramos, cu belgianul însângerat, mai tensionează sfârșitul.
Încă un trofeu pentru Zidane. Care îi oferă lui Cristiano Ronaldo finalul Supercupei. Pentru ca sărbătoarea Madridului să fie completă.

4 Supercupe ale Europeia cucerit Real Madrid; Man. United rămâne cu o victorie

6 trofeea cucerit Zidane ca antrenor la Real: 2 Ligi ale Campionilor, 2 Supercupe ale Europei, 1 titlu și un Mondial al Cluburilor

9 trofeea câștigat Ronaldo în cele 12 finale jucate la Real Madrid

 

Real Madrid - Manchester United 2-1 VIDEO
Au marcat: Casemiro '24, Isco '52 / Lukaku 62

Echipele de start:

Real Madrid: Navas - Navas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Modrici, Casemiro, Kroos – Isco (74 L. Vazquez) – Benzema (82 C. Ronaldo), Bale (74 M. Asensio). Antr. Z. Zidane
Rezerve: Casilla, Nacho, Theo, Kovacici
Antrenor: Zinedine Zidane

Manchester United: De Gea - A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian - A. Herrera (56 Fellaini), Matici, Pogba - Mhitarian,  Lukaku, Lingard (46 Rashford). Antr. J. Mourinho
Rezerve: Romero, Blind, Carrick, Mata, Martial
Antrenor: Jose Mourinho

A arbitrat Gianluca Rocchi (Italia)

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (130)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  09 August 2017, 12:46

intre cele doua teamuri aseara diferenta a fost doar pe banca tehnica! MU nu are antrenor...

105576070159738
Helen White  •  09 August 2017, 06:04

Mda

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  09 August 2017, 00:43
Postat de spion_kop pe 08 August 2017, 23:53

***

Asa e ba . Nu totii isi permiteau chicken burger sau mozza burger pentru ca simplu nu gaseai decit mititei la gratar ! In rest DA. Steau cistiga SuperCupa europei si DA nu merita ca eram dinamovist . HEI RUP DEMAGOGULE !! O sa mai vedem noi Romania la Mondiale CIND O FACE " PLOPUL PERE SI RACHITA MICSUNELE" !

Vezi toate comentariile (130)
Comentează
Close