INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  

Galata este prima echipă care își schimbă numele stadionului la solicitarea lui Erdogan. Ce a cerut președintele Turciei și ce stadioane mai sunt pe lista

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat luni, 29 mai 2017 14:03

Galatasaray Istanbul este primul club care a decis să își schimbe numele stadionului după declarațiile președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

În urma solicitării lui Erdogan, stadionul unde formația Cim-bom își dispută meciurile pe teren propriu își va schimba denumirea din Turk Telekom Arena în Turk Telekom.

"Am ajuns la un acord cu Galatasaray în privința schimbării numelui din Turk Telekom Arena în Turk Telekom. Am început demersurile", a declarat directorul executiv al stadionului, Paul Doany.

Erdogan a declarat vineri că i-a solicitat ministrului sportivului Akif Cagatay Kilic să ordone ca niciun stadion din Turcia să nu mai conțină în denumirea sa cuvântul "arena".

"Nu sunt de acord cu denumirea. Știți ce se întâmpla acolo, nu? Oamenii erau omorâţi de animale. Am dat instrucțiuni ministrului și vom elimina denumirea de "arena" din stadioane. Nu poate fi așa ceva în limba noastră. Uitați-vă la definiție, nu poate exista așa ceva", a declarat președintele Turciei.

Galatasaray nu este singurul club al cărui stadion are în numele său cuvântul "arena". Rivalii de la Besiktas își dispută meciurile pe teren propriu pe Vodafone Arena, stadion de 40.000 de locuri, inaugurat în luna a aprilie a acestui an.

Și echipa de baschet a clubului Fenerbahce va fi nevoită să își schimbe numele sălii "Ulker Sports Arena" în care își dispută meciurile de pe teren propriu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează