INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TITO VILANOVA

GALERIE FOTO Odihneşte-te în pace, Tito! » Viaţa fostului antrenor al Barcelonei în imagini

A debutat în La Liga cu Celta Vigo +13   FOTO
A debutat în La Liga cu Celta Vigo

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 aprilie 2014 22:14

Tito Vilanova a decedat astăzi, la vîrsta de 45 de ani, după doi ani şi jumătate în care s-a luptat cu boala, suferind de cancer la glanda parotidă.


Catalanul şi-a început cariera de jucător la Barcelona B, dar a debutat în prima liga spaniolă în tricoul celor de la Celta. A trecut apoi pe la Badajoz, Mallorca, Lleida, Elche şi Gramenet.

Vilanova a debutat ca antrenor în cea de-a treia ligă spaniolă, unde a stat pe banca celor la Palafrugell. În 2007 a devenit secund la Barcelona B, iar între 2008-2012 a fost secundul lui Pep Guardiola la echipa mare a catalanilor.

După ce Guardiola a părăsit trupa de pe Camp Nou, Tito a devenit principal, cîştigînd titlul în sezonul 2012-2013. A renunţat la postul de antrenor al Barcelonei din cauza bolii de care suferea.

Cei de la marca.com au realizat o galerie FOTO cu cele mai importante momente din viaţa lui Tito Vilanova.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
yonutz777
yonutz777  •  26 Aprilie 2014, 12:29

Trebuia sa fie si el mai modest..stia ca e bolnav si tot avea caracterul 0...de fiecare data zicea ceva de rau de real madrid de cate ori avea ocazia trimitea sageti acolo..a atacat si jucatorii pe acolo..se credea mare antrenor...uite ca Dumnezeu nu doarme..trebuia sa isi vada de boala lui sa nu mai antreneze sa stea linistit ca stresu i-a accentuat boala..

cronchicronc
cronchicronc  •  26 Aprilie 2014, 10:23

odihneasca-se in pace

Vezi toate comentariile (2)
Comentează