INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCOŢIA

GALERIE FOTO Old Firm Derby şi-a consumat al 400-lea episod după aproape 3 ani de aşteptare » Celtic nu i-a dat nici o şansă lui Rangers, scor 2-0

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 01 februarie 2015 23:47

Celtic - Rangers reprezintă unul dintre cele mai mari derby-uri din istoria fotbalului. Cele mai titrate echipe din Scoţia s-au întîlnit pentru prima dată după aproape 3 ani în semifinalele Cupei Ligii Scoţiei. 
Rivalitatea dintre cele două este de 127 de ani, dar cu siguranţă a avut şi zile mai bune, cînd se luptau pentru titlu sau în finale de Cupă.

Acum, Celtic este în fruntea Scoţiei, fiind singura echipă care scoate capul în Europa. În schimb, Rangers a fost retrogradată în 2012 din cauza problemelor financiare, iar acum este pe locul 2 în liga a 2-a, după Hearts. 

Aşteptări mari, diferenţă uriaşă între echipe
Glasgow Rangers a promovat în fiecare an şi sînt mari şanse ca acest lucru să se întîmple din nou. Iniţial, de la echipă au plecat majoritatea numelor sonore, iar mulţi dintre ei au revenit din acest sezon.

Duelul dintre cele două mari rivale a stîrnit multă vîlvă în Scoţia şi nu numai, interesul fiind deosebit de mare, în ciuda faptului că Rangers are în continuare mare nevoie de bani.

"Catolicii" au tranşat calificarea în 30 de minute
"Protestanţii" au început tare meciul, dar problemele din defensivă le-au fost fatale. Celtic a rezolvat meciul la practic singurele ocazii importante pe care le-a avut în prima parte a jocului.

Leigh Griffiths, atacantul în care Ronny Deila îşi punea mari speranţe înaintea meciului, a deschis balul pe Hampden Park. S-a înălţat perfect la 6 metri de poartă şi a marcat cu capul.

Commons a majorat diferenţa în favoarea alb-verzilor după un şut bombă de la marginea careului care s-a oprit în vinclul porţii lui Simonsen.

În cinstea zilelor de odinioară
În ciuda faptului că nu au venit cu mari speranţe pe stadion, fanii lui Rangers au trăit din plin meciul care altădată decidea campioana Scoţiei. Au cîntat şi au oftat la fiecare ocazie a lui Kenny Miller, Nicky Law sau Kyle Hutton.

Celtic a controlat jocul, a avut şanse bune de a marca în a doua repriză, iar fanii au gustat victoria în faţa rivalilor, fără să ţină cont de situaţia grea în care aceştia se află, rivalitatea avînd întîietate.

Formaţia lui Ronny Deila s-a impus clar, 2-0 şi va juca finala Cupei Ligii cu Dundee United, formaţie aflată pe locul 4 în Premiership.

Au nevoie de 12,5 milioane de euro pînă la 1 aprilie
În ciuda nenumăratelor ieşiri publice ale fanilor, care protestează chiar şi noaptea în faţa stadionului "Ibrox", Rangers are nevoie de capital în valoare de 12,5 milioane de dolari pînă la 1 aprilie.

Deocamdată, "protestanţii" au făcut rost de doar 1,5 milioane de euro, după ce mijlocaşul Lewis Macleod "s-a sacrificat" şi a plecat la Brentford. Acest lucru s-a întîmplat la doar cîteva zile după ce Ally McCoist şi-a anunţat demisia după doar 3 jocuri pe banca lui Rangers.

Practic în ultimele două luni Rangers şi-a pierdut legendarul manager şi unul dintre cei mai importanţi jucători.

Celtic n-a retrogradat niciodată, Rangers mai titrată
Spre deosebire de marea rivală, Celtic nu s-a aflat niciodată în această postură, iar de cînd Rangers se zbate în linile inferioare, "catolicii" domină fără probleme campionatul.

"Albaştrii" se mîndresc în continuare cu titulatura de cea mai titrată echipă din Scoţia, avînd 54 de titluri, cu 9 peste rivala Celtic.

650101-5.jpg

650106-3.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
rozu
rozu  •  01 Februarie 2015, 20:18

la cat de pulbere este celtic, imi inchipui ce mai reprezinta rangers

vbga
vbga  •  01 Februarie 2015, 19:14
Postat de cristian24 pe 01 Februarie 2015, 17:54

ma faci sa rad, chiar esti comic

Cuvantul sarcasm,iti spune ceva?

cristian24
cristian24  •  01 Februarie 2015, 17:54
Postat de vbga pe 01 Februarie 2015, 17:42

Daca se intorcea si Goian la Rangers,Celtic nu avea nici o sansa azi.

ma faci sa rad, chiar esti comic

Vezi toate comentariile (5)
Comentează