INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Gattuso e furios: "Nu mi-a făcut nimeni cadou carnetul de antrenor!" » Ce schimbări va face la AC Milan + jucătorul care l-a impresionat vs. cel care l-a dezamăgit și cine va purta banderola

foto: Guliver/Getty Images +5   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 11:43

Gennaro Gattuso a fost numit antrenor principal la AC Milan după concedierea lui Vincenzo Montella, iar decizia a fost, pe alocuri, criticată.

"Rino" a făcut primele declarații din noua postură și s-a arătat deranjat de lipsa de încredere a unora față de calitățile lui de antrenor.

CERE RESPECT

"E o zi importantă pentru mine. Am o mare responsabilitate. Conduc un lot cu 16 naționalități și o medie de vârstă de 21 de ani, un lot care poate oferi mult mai mult decât a făcut-o până acum. Sunt convins de asta. Va fi o plăcere să-i antrenez pe băieții ăștia.

Nu sunt îngrijorat aici. Îngrijorat eram la OFI Creta sau la Pisa, unde erau mari probleme. Aici am tot ce-mi doresc. Simt aceleași emoții ca atunci când jucam, aici e Paradisul. Sunt cel mai fericit când văd terenurile de la Milanello și îmi permit să fac ceea ce iubesc cel mai mult. Pentru mine e un vis care continuă, un privilegiu să pot antrena aici.

Am bifat peste 100 de meciuri ca antrenor în diferite campionate și unora li se pare că sunt un începător. A vorbi mereu despre Gattuso, jucătorul agresiv și nervos, înseamnă să minimalizezi totul. Nu putem vorbi doar despre luptă și dorință. Am făcut cursuri la Coverciano, nu mi-a făcut nimeni cadou carnetul de antrenor. Am studiat, am călătorit. Meciurile nu se pregătesc doar cu inima și luptând, ci cu ședințe tehnico-tactice. Știu că nu toată lumea mă place, dar știu ce pot oferi acestei echipe".

OPERAȚIUNEA KESSIÉ

Antrenorul de 39 de ani a dezvăluit ce vrea să schimbe la echipă și ce crede despre comparația între el, când era jucător, și mijlocașul central al lui AC Milan,
Franck Kessié, 20 de ani.

"Am metodele mele, vom exersa apărarea cu 3 fundași. Montella iubește mingea, și eu iubesc mingea, dar eu încerc să verticalizez jocul și să ajung rapid la poartă.

Echipa asta poate oferi mai mult, avem jucători de mare calitate. Trebuie să creăm o echipă cu jucătorii ăștia. Avem nevoie de spirit de luptători, calitate avem.

Trebuie să schimbăm ceva, vreau să văd anumite lucruri la nivel mental la jucători. Nu contează clasamentul acum. Trebuie să ne gândim însă la următorul meci ca și cum am juca finala Campionatului Mondial.

Trebuie să învățăm să jucăm ca o echipă, să știm să suferim, să acoperim bine terenul. Când pierdem, la Milanello trebuie să fie ca la o înmormântare!

Kessie are un stil asemănător mie, e evident, dar e mai puternic decât eram eu. E exploziv, dă goluri. Vreau să văd la el mai mult decât un Gattuso. Nu știu de ce nu-și mai creează spațiile de anul trecut, când era devastator".

DISCUȚIE CU FOSTUL PREȘEDINTE, NU CU ACTUALUL

Gattuso s-a consultat cu Silvio Berlusconi, fostul patron al rossonerilor după ce a preluat echipa.

"Nu am vorbit cu președintele Yonghong Li încă, el nu vorbește nici engleză, nici calabreză (nr. dialect din Italia meridională). Dar am vorbit cu Berlusconi, e unul dintre președinții cu cele mai multe triumfuri. Am discutat despre posibilitatea de a folosi doi atacanți, așa cum era obișnuită AC Milan. Don Silvio e un mare cunoscător al fotbalului. L-am ascultat cu atenție, îl respect foarte mult".

CUTRONE, LĂUDAT. SILVA, CRITICAT

Tehnicianul e decis să lase banderola de căpitan pe brațul lui Leonardo Bonucci: "Bonucci e căpitanul echipei și va continua să fie. Am vorbit cu jucătorii, am văzut băieți cu mare dorință și le-am cerut să ne spunem tot ce avem de spus față în față.

Andre Silva e foarte înzestrat, dar trebuie să joace mai mult pentru echipă. Face faze frumoase, dar doar la nivel individual, trebuie să fie jucător de echipă.

Patrick Cutrone pleacă de la același nivel cu Silva și Kalinici, e devastator, nu se oprește niciodată. E veninos ca o tarantulă, e nevoie de spiritul ăsta al lui la echipă!

Sunt curios dacă Suso chiar poate juca așa cum se spune despre el, o să văd".

Felicitat de toată lumea

Gattuso a primit felicitări pentru numirea pe banca lui AC Milan de la mulți foști antrenori sau colegi: "Sunt fericit pentru toate mesajele pe care le-am primit de la Terim, Cannavaro, Sacchi, Ancelotti. Toți îmi zic: "Fii dur! Pune-i la treabă!"
Seedorf și Inzaghi purtau numerele 10, respectiv 9. Eu aveam numărul 8 și acum sunt aici. Sper să nu am aceeași soartă ca ei. Am auzit că avem meciuri ușoare... dar în Serie A așa ceva nu există. Nu mă simt ca și cum aș fi interimar. Mai sunt 72 de puncte în joc și voi profita de șansa oferită".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  29 Noiembrie 2017, 13:36

"sa jucam urmatorul meci ca si cum ar fi finala campionatului mondial" dupa ce tot el spune "nu se poate doar cu inima și luptând" .. nu-l vad bine pe gatusso, e genul lui contra, e in stare sa-si bata jucatorii ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează