INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Giuly are amintiri neplăcute de la prima întâlnire cu Messi, la Barcelona » "Avea 16 ani, dar era un extraterestru. Ne-a «ucis» pe toți"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat vineri, 16 septembrie 2016 10:21

Atunci când Ludovic Giuly s-a transferat la Barcelona de la Monaco, în 2004, el a fost impresionat de un puști de 16 ani, Lionel Messi, care l-a lăsat cu gura căscată cu talentul său extraordinar demonstrat la antrenamente.

Francezul își amintește de momentul când l-a văzut pentru prima dată pe Messi, un junior adus de antrenorul olandez Frank Rijkaard la prima echipă. ”Messi avea doar 16 ani, dar el ne-a distrus pe toți la un antrenament. Fiecare acțiune a sa era periculoasă. Era incredibil. Dribla patru jucători și înscria gol. Era un «extraterestru». Ne «ucidea» pe toți”, se destăinuie Giuly în Sport English.

Fostul jucător al Barcelonei, între anii 2004 și 2007, pentru care a jucat 85 de partide, a fost considerat unul dintre cei mai buni mijlocași laterali din lume la acea vreme. Însă, Giuly avea să vină față în față cu Messi, puștiul care avea o tehnică și niște calități impresionante, pe care nu le mai văzuse niciodată la un fotbalist.

Antrenorul Frank Rijkaard a inclus atunci un număr de jucători de la echipa de tineret pentru a participa la antrenamentele primei formații a Barcelonei, o echipă alcătuită din multe vedete. Dar talentul lui Messi a ieșit în evidență încă de la început, când pur și simplu îi umilea pe fundași cu driblingurile sale ucigătoare.

Lionel Messi și-a făcut debutul la prima echipă a Barcelonei în octombrie 2004, la vârsta de 17 ani, fiind introdus într-un meci desfășurat pe Nou Camp, în aceeași formație cu Ludovic Giuly. În primul sezon 2004/2005, în tricoul blaugrana, Messi a jucat de 7 ori, înscriind și un gol.

sursa: www.sport-english.com/en

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează