INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Granzii din Premier League, pe urmele unui star din Brazilia » Sumă uriaşă cerută de sudamericani în schimbul jucătorului

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat vineri, 16 septembrie 2016 09:47

Deşi fereastra de transferuri abia s-a încheiat, echipele din Premier League îşi pregătesc deja viitoarele mutări din iarnă.

În prim plan este Luan, jucătorul lui Gremio, care este dorit de numeroase echipe din Anglia, precum Liverpool, Chelsea şi Leicester.

Luan Guilherme de Jesus Vieira, atacantul brazilian în vârstă de 23 de ani, a reuşit să impresioneze la Jocurile Olimpice în această vară, atrâgând atenţia cluburilor importante din Europa. Cu cele trei goluri şi tot atâtea pase decisive, acesta a ajutat-o pe Selecao să câştige medalia de aur.

Cotat la 12 milioane de euro de site-ul transfermarkt, Luan este mult mai scump, cel puţin în viziunea preşedintelui de la Gremio, Romildo Bolzan, mai ales că doritoarele se anunţă a fi din Premier League, campionat în care se cheltuiesc sume astronomice când vine vorba de transferuri.

Un alt motiv pentru suma cerută de Gremio este dat de transferurile brazilienilor Gabigol şi Gabriel Jesus, plecaţi în această vară pe 30, respectiv 32,5 milioane de euro.

"Dacă cineva vine cu o ofertă mai mică de 30 de milioane de euro, nici nu are rost să mai discutăm. Luan a avut evoluţii mai bune decât Gabigol, Gabriel Jesus şi chiar Neymar.

A fost cel mai bun de la Jocurile Olimpice, iar dacă cineva vrea să negocieze pentru el, trebuie să înţeleagă că trebuie să ofere mai mult decât pentru cei doi transferaţi în această vară", a declarat preşedintele clubului brazilian, conform site-ului tribalfootball.com

Potrivit sursei citate, atacantul ar fi fost dorit şi în La Liga. Mai întâi de Valencia, în urmă cu un an, când echipa de pe Mestalla a oferit 10 milioane de euro, însă au fost refuzaţi, cerându-li-se cu două milioane mai mult. Suma de transfer vehiculată la acest moment este mult mai mare.

Şi Barcelona s-a aflat în cursa pentru jucător în această vară în căutarea unui al patrulea atacant care să înlocuiască o eventuală piesă din tripleta MSN. Catalanii au oferit doar 20 de milioane, iar transferul a picat, aceştia reorientându-se către Paco Alcacer, pe care au şi reuşit să-l aducă.

Aşadar, în cursa pentru Luan se pare că mai rămân doar formaţiile din Premier League, numele vehiculate fiind Liverpool, Chelsea şi Leicester.

Cei de la Liverpool, prin vocea scouter-ului pe zona sud-americană, Fernando Troiani, au şi recunoscut interesul pentru jucătorul brazilian, spunând că îl urmăresc de mai multă vreme, însă acesta a negat faptul că ar fi existat o ofertă de 30 de milioane de lire sterline în această vară, aşa cum se zvonea în presă.

În ciuda numeroaselor discuţii, jucătorul încearcă să rămână concentrat la echipa sa de club, cel puţin până în iarnă, atunci când, cel mai probabil, va merge la un club important din Europa.

"Încerc să nu bag în seamă speculaţiile apărute. O să urmăresc mai atent doar când va apărea ceva concret. Momentan vreau să rămân concentrat doar la ceea ce fac la Gremio" Luan.

Alte date despre Luan:

  • 91 de apariţii în tricoul lui Gremio, timp în care a reuşit 20 de goluri şi 15 pase decisive.
  • 1.80 înălţime, poate evolua atât în postura de vârf, cât şi în benzi.

sursa: www.tribalfootball.com

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează