INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Granzii din Serie A vor avea de suferit din cauza directivelor UEFA! Cele patru reguli noi

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 12 septembrie 2014 21:56

Se pregătesc schimbări importante în fotbalul italian! Carlo Tevecchio, noul preşedinte al Federaţiei vrea să modifice sistemul competiţional.
Corriere dello Sport a prezentat astăzi schimbările care se vor face în Italia, pentru a se alinia criteriilor promovate de UEFA.

Carlo Tevecchio vrea să adopte un sistem competiţional cu 18 echipe în Serie A, aşa cum a avut campionatul italian pînă în sezonul 2002 - 2003. În acest moment, prima ligă italiană are 20 de formaţii.

Pentru a se alinia fair-play-ului financiar promovat de UEFA, italienii vor să oblige cluburile să-şi reducă loturile pînă la un număr de 25 de jucători, în acest momentan majoritatea echipelor avînd aproximativ 30-35 de fotbalişti legitimaţi. Mai mult, echipele din Serie A vor avea în lot şi 6-8 jucători promovaţi din sectorul juvenil, aceştia avînd nevoie de o vechime de cel puţin 3 ani la club.

O altă schimbare importantă care va fi implementată este reducerea numărului de străini din Serie A. Carlo Tavecchio vrea impună o regulă care va obliga cluburile să folosească patru italienii în primul ”11”, urmînd ca apoi numărul să se extindă la şase.

Granzii din Serie A vor fi foarte afectaţi de schimbări. Cluburile mari au loturile cele mai extinse, mulţi dintre jucătorii legitimaţi fiind însă împrumutaţi la formaţiile din ligiile inferioare. AC Milan, Napoli şi Roma sînt echipele cu cei mai mulţi străini în echipa de start, în timp ce Fiorentina şi Inter au de obicei doar un titular italian!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează