INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Guvernul grec a anunțat: ”La trei implicări în incidente violente, clubul e retrogradat automat” » Olympiakos nu a acceptat noile măsuri

Articol de - Publicat vineri, 23 martie 2018 10:27

Campionatul elen nu se poate relua, pentru că patru grupări refuză schimbările decise de Guvern. ”Nu putem accepta aceste angajamente”, a comunicat Olympiakos.

La Atena, nu e liniște nici când campionatul e oprit. Guvernul a decis să acționeze, după ce patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, a pătruns pe teren cu pistolul la brâu, declanșând incidente grave la meciul cu AEK. A suspendat competiția, amenințând că nu se va mai juca fotbal în Grecia până când grupările nu vor fi de acord cu schimbări radicale în regulament.

Georgios Vassiliadis, ministrul adjunct al Sportului, a anunțat noile măsuri, valabile din viitoarea stagiune. Cea mai importantă: - Un club va fi automat retrogradat dacă va fi implicat în trei incidente violente într-un sezon.

În același timp, echipele vor fi aspru pedepsite, dacă proprietarii fac declarații publice care incită la violență. Și, din 2018-2019, cluburile vor fi responsabile total de securitatea meciurilor pe care le organizează. Poliția rămâne în afara stadioanelor.

12 din cele 16 grupări au acceptat, inclusiv PAOK. Patru s-au opus: Olympiakos, Panathinaikos, Larissa și Xanthi.

"Adoptarea acestor măsuri de către cluburile din Super Ligă, cele mai multe neavând nici mijloacele să le aplice, nu va contribui la scăderea sau dispariția violenței. Noi nici nu am fost consultați", a comunicat Olympiakos.

Deocamdată, campionatul rămâne suspendat. Se va debloca de-abia după ce toți vor accepta. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
para.para
para.para  •  23 Martie 2018, 15:39
Postat de gicab pe 23 Martie 2018, 12:17

Fraieri grecii astia... pai cum pălăria mea sa pui clubul pe numele tău când il poți pune pe numele altora și sa faci scandal zilnic

Manariile astea merg doar la romanika, adica cea mai corupta si cea mai saraca tara UE.

gicab
gicab  •  23 Martie 2018, 12:17

Fraieri grecii astia... pai cum pălăria mea sa pui clubul pe numele tău când il poți pune pe numele altora și sa faci scandal zilnic

cobadin33
cobadin33  •  23 Martie 2018, 12:05

Si la noi ar fi bine sa fie adoptate asemenea reguli, inclusiv in ceea ce priveste balacareala din mass-media. Orice declaratie provocatoare si ofensatoare al adresa celorlalti competitori trebuie sa aiba o repercusiune pecuniara si sportiva asupra celui care provoaca. Orice grup de suporteri care insulta, ameninta si comite agresiuni sau vandalizeaza, raspunde in solidar cu cei cativa vinovati! Poate parea exagerat, dar daca in galeriile astfel organizate, nu exista o forma de autocenzura si autocontrol, toti sunt la fel de vinovati Daca eu fac parte dintr-un grup de suporteri, iar unul de langa mine injura tot meciul, arunca cu obiecte spre teren, incendiaza scaune, bubuie petarde, se comporta ca maimuta, primul care trebuie sa intervina sunt chiar eu! Altfel, mentinem situatia actuala, in care e o fratie a derbedeilor care agreseaza, instiga, incendiaza si cluburile suporta consecintele si platesc prejudiciile. In situatii extreme, masuri extreme!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează