INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UMANITAR

Hagi şi Răducioiu vor participa la un meci de binefacere organizat pentru Stefano Borgonovo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 aprilie 2009 00:00

Gheorghe Hagi şi Florin Răducioiu vor fi prezenţi pe 3 aprilie la Brescia pentru a participa la un meci de binefacere organizat în scopul strîngerii de fonduri pentru Stefano Borgonovo. Bolnav de scleroză laterală amiotrofică (SLA), fostul jucător al Milanului şi al Fiorentinei a mai beneficiat de încasările rezultate după un eveniment similar, organizat în 2008 la Florenţa.

Cele două formaţii care se vor întîlni la Brescia vor fi alcătuite fin foşti jucători ai "rîndunelelor" şi ai Milanului, printre care Baresi, Ancelotti, Tassoti, Gullit, Van Basten sau Roberto Baggio.

Statisticile arată că există mai multe cazuri de SLA în rândul foştilor fotbalişti italieni în comparaţie cu alte persoane, iar procurorii din Torino au deschis o anchetă pentru a descoperi de ce s-au înregistrat zeci de decese din cauza acestei afecţiuni. "Sunt de şase ori mai multe cazuri de SLA în rândul jucătorilor de fotbal decât la restul populaţiei. Am făcut comparaţii cu alte sporturi, ciclism, baschet sau volei. Nu era prezent niciun caz", a declarat procurorul Raffaele Guariniello. Din cauza SLA şi-a pierdut viaţa, în 2002, la vârsta de 42 de ani, şi fostul căpitan de la Genoa, Gianluca Signorini.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  01 Aprilie 2009, 14:20

sa ancheteze medicii de la echipe (prietenii stiu de ce) !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close