INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

I-a pus la colț pe Messi, Neymar și Ronaldo! Luis Suarez: "Pe podium la Balonul de Aur ajungi prin marketing!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 12:47

Luis Suarez a primit ieri Gheata de Aur, trofeul acordat celui mai bun marcator din Europa. A fost a doua oară când uruguayanul a primit acest trofeu, precedentul fiind obținut când juca la Liverpool.

Într-un interviu acordat pentru Marca, vârful de 29 de ani al Barcelonei a mărturisit unde a crescut cu adevărat ca fotbalist.

"Cel mai mult am crescut în Olanda"

"Cel mai mult în carieră am învătat când am jucat în Olanda. E acolo o școală care te învață tot ce trebuie să știi din punct de vedere al tehnicii, apoi ești educat să fii ambițios și să îți îmbunătățești condiția fizică. Mi-ar plăcea să mă întorc acolo, ar fi un mod de a-i mulțumi lui Ajax pentru că m-a ajutat să fiu cunoscut în lumea fotbalului".

Iarna nu-i ca vara, Liverpool nu e Barcelona

Suarez recunoaște că Gheata de Aur câștigată când evolua în Premier League, la Liverpool, în sezonul 2013/2014, a fost mult mai dificil de obținut:

"Cel mai greu de câștigat acest trofeu a fost când eram la Liverpool. Jucam la o echipă care lupta pentru titlu în fotbalul englez, despre care știe toată lumea că e dur și complicat. Nu vreau să spun că trofeul de anul acesta are mai puține merite, dar jucătorii pe care îi am aici mă ajută mult mai mult. Uneori mă lasă în situații în care nu trebuie decât să împing mingea în poartă".

De ce nu speră la Balonul de Aur

Întrebat dacă visează să ajungă în top 3 fotbaliști în lupta pentru Balonul de Aur, atacantul Barcelonei nu a ezitat să răspundă sincer, chiar dacă i-a atacat, indirect, pe colegii de echipă.

"Sunt foarte conștient că pe podiumul pentru Balonul de Aur se ajunge mai mult prin marketing și cu ajutorul presei. Aceste două puteri sunt cele care decid mai mult decât contează ceea ce obții pe teren. Premiile pe care le-am primit au fost câștigate prin multă muncă. Gheata de Aur o obții marcând goluri și nu exista riscul să mi-o ia cineva.

Când e vorba despre Balonul de Aur însă știu că nu am nicio șansă să ajung pe podium pentru că acolo funcționează mult marketingul, iar eu nu am așa ceva de partea mea.
Așa că obiectivul meu e să câștig din nou Liga Campionilor, ar fi foarte frumos".

Și Messi?

Întrebat despre dominația lui Messi în lupta pentru Balonul de Aur (n.r. argentinianul are 5 trofee), Suarez a spus: "Cât timp joacă Messi, nu ai cum să câștigi. Eu vorbeam despre lupta pentru a fi pe podium. Să câștig trofeul e imposibil, pentru că am privilegiul de a fi coleg cu cel mai bun fotbalist din lume care, pe deasupra, e și un tip de nota 10. E cel mai bun din istorie!"

sursa: marca.com

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close