INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Inter l-a adus pe puștiul-minune al Atalantei » Roberto Gagliardini va avea parte de o concurență acerbă la milanezi

Roberto Gagliardini (dreapta)
foto: Guliver/Getty Images
Roberto Gagliardini (dreapta) foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 11:08

Inter a reușit primul transfer important al acestei perioade de mercato, prin aducerea puștiului-minune Roberto Gagliardini, de la Atalanta.

Mijlocașul în vârstă de 22 de ani a impresionat în acest sezon la Atalanta, deși în anii trecuți nu a reușit să se impună la formația ce ocupă în acest moment locul 6 în Serie A, fiind cedat împrumut, rând pe rând, la Cesena, Spezia și Vicenza.

Fotbalistul peninsular, care a strâns două convocări în naționala de tineret a Italiei, urmează să facă vizita medicală în cursul zilei de miercuri, iar mai apoi va semna contractul cu formația pregătită de Stefano Pioli.

Roberto Gagliardini va fi împrumutat până la vară de Inter, care are activa mai apoi și opțiunea de transfer, ce devine obligatorie dacă mijlocașul va strânge un anumit număr de prezențe în tricoul nerazzurrilor.

Două milioane de euro va plăti acum Inter, urmând ca în vară patronii chinezi să scoată din buzunar nu mai puțin de 25 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri, pentru a-l păstra pe fotbalistul care se află la primul sezon în Serie A.

Mutarea lui Gagliardini, care va încasa două milioane de euro anual la Inter, a fost confirmată atât de agentul jucătorului, cât și de fotbalist, printr-o postarea pe o rețea de socializare.

”Trebuie să așteptăm vizita medicală, dar, în principiu, Inter a semnat cu viitorul fotbalului italian”, a fost reacția agentului Beppe Riso, care-l impresariază pe fotbalistul ce a strâns 14 prezențe în acest sezon pentru Atalanta.

Roberto Gagliardini a jucat în prima parte a sezonului ca mijlocaș central într-un sistem 3-4-1-2. La Inter, acesta va avea parte de o concurență acerbă, urmând să se lupte cu Brozovici, Kondogbia, Medel sau Joao Mario pentru un loc de titular.

Inter ocupă locul 7 în Serie A, aflându-se la trei puncte în spatele lui AC Milan, care se află pe poziția a cincea, ultima care permite accesul în sezonul viitor de Europa League.

surse: football- italia.net, calciomercato.com,  italianfootballdaily.com, allsportsnews.co.uk

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează