INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Interdicție ridicată după 60 de ani! Recital de ziua femeilor: 5 goluri pentru premiera de la Jeddah

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2018 13:33

Suporterele saudite, cărora li s-a ridicat și interdicția pe stadioane după 60 de ani de fotbal, și-au făcut selfie-uri vineri și s-au bucurat la reușitele lui Al Ahli, învingătoare cu 5-0 contra lui Al Batin

Femeile nu mai sunt discriminate nici pe stadioane în Arabia Saudită. Vineri, la Jeddah, orașul port la Marea Roșie, între cei 23.898 de spectatori s-au aflat și multe suportere locale, admise în premieră la fotbal. Chiar au avut și ce vedea la momentul istoric, un spectacol pe "King Abdullah Sports City", în Al Ahli - Al Batin 5-0!

În abaya și cu ochelarii de soare

Microbistele entuziaste, între care și destule tinere, au venit îmbrăcate în tradiționala rochie neagră abaya și cu văl pe cap, unele purtând ochelari de soare. Singure ori însoțite de familie, acestea au ajuns la arenă mai devreme ca să intre în atmosfera evenimentului. "Sunt foarte mândră că am fost martora acestei modificări radicale. Ne îndreptăm spre un viitor prosper", a mărturisit Lamya Khaled Nasser, 32 de ani. "Sunt fericită că Regatul nostru se dezvoltă și a preluat măsurile civilizate adoptate în alte țări", a spus Ruwayda Ali Qassem.

Încă două partide

Alte două meciuri vor beneficia de prezență feminină saudită, astăzi, la Riad, apoi joia viitoare, la Dammam. Regimul conservator al Prințului Mohammed bin Salman le ridicase în 2017 interdicția de a merge la cinema și de a conduce mașina, iar în septembrie trecut au fost invitate pe stadion la sărbătorirea zilei naționale. 

"Mă uitam mereu la meciuri la televizor, în timp ce frații mei mergeau pe stadion. Mă întrebam repetat «eu de ce nu pot să mă duc?». Azi, situația s-a schimbat. E o zi de fericire și bucurie" Noura Bakharji, suporteră saudită din Jeddah

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fangigi
fangigi  •  13 Ianuarie 2018, 19:32

Astia inca traiesc in secolul 19! O rusine pentru umanitate!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează