INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Interviu eveniment cu Leo Messi » Starul Barcelonei vorbește despre schimbarea uriașă pe care a făcut-o, Campionatul Mondial, injecțiile cu hormoni și retragere: "Asta făceam până la 23 de ani"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 19 martie 2018 11:21

Argentinianul Lionel Messi, 30 de ani, a acordat un interviu pentru o televiziune din țara natală și a vorbit despre marea schimbare din viața lui, despre familie, despre cum a decis să rămână la Barcelona și despre visul de a câștiga Campionatul Mondial din 2018.

"Până la 22-23 de ani mâncam foarte prost. Mâncam ciocolată și multe alte dulciuri și consumam băuturi gazoase. Acum mănânc bine, carne, pește, legume. De toate, dar controlat. Uneori mai beau și vin. Am constatat o schimbare mare, mai ales că nu mai vomit. S-au spus multe lucruri neadevărate despre asta", a  declarat Leo Messi într-un interviu pentru postul America TV.

5
Baloane de Aur a câștigat Messi

...despre jocul lui: "Fiecare crește și învață ceva nou pe teren. Înainte luam mingea și jucam singur. Acum încercă să joc pentru echipă, să nu mai fiu așa egoist. În apropierea careului caut cea mai bună opțiune.

Încerc să mă retrag puțin și să controlez jocul, să mișc mai mult echipa, dar din alt locu. Totuși cred că alerg la fel de mult, dar diferit. Nu-mi definesc jocul prin goluri, ci prin modul în care mă simt pe teren, cât de mult particip la joc și de câte ori ating mingea. Uneori am dat gol, dar nu am făcut un meci bun. Da, golurile contează la final, dar nu așa se definește un joc bun sau rău".

...despre cum a rămas la Barcelona: "Frații mei erau mai mari. Aveau lucruri acolo și au vrut să se întoarcă în Argentina. Sora era mai mică, iar părinții mei au decis că ea trebuie să revină în Argentina. Așa că am rămas doar cu tata.

Tata m-a întrebat «Ce facem? Tu trebuie să iei decizia». I-am zis că vreau să rămân. Eram convins. Vedeam că această oportunitate era reală. M-am adaptat rapid la Barcelona.

Am început să fac injecții cu hormoni la 12 ani și am ajuns să mă injectez singur. La început, injecțiile mi le făceau părinții. Era un ac foarte mic. Nu mă durea. Era o rutină".

35
de goluri are Messi în acest sezon, în 43 de meciuri, în toate competițiile

...despre familie: "Am plâns de bucurie când s-a născut Mateo. La Thiago a fost puțin complicat, nu a mers totul cum ne așteptam. Vestea nașterii lui Ciro a fost o fericire enormă.

Lui Thiago îi place fotbalul. Merge la o școală a Barcelonei, făcută pentru copiii jucătorilor de la club. Când mă joc cu ei, uit de tot. Să fiu cu familia mea face ca totul să treacă în plan secund. Sigur că nu-mi place să pierd sau să fac egal, dar acum văd totul atlfel. Sunt lucruri mai importante decât rezultatul. E un joc. Toți vrem să câștigăm, să fim campioni, să fim cei mai buni. În fotbal nu câștigă mereu cel mai bun. Am învățat că nu se poate câștiga mereu".

"Tot ce mi se întâmplă discut în familie, cu frații mei. Cu ei vorbesc orice. Sunt conștient că ceea ce spun se poate interpreta. De aceea încerc să nu mă implic în scandaluri. Nu vreau să existe confuzie"Leo Messi

...despre CM 2018: " Campionatul Mondial e tot mai aproape. Mintea mea e acolo, dar și la Barcelona am lucruri importante. Este impresionant să văd că lumea zice să fiu campion. Dar nu vreau să ard etapele până în iunie. Multă lume se așteaptă ca Argentina să fie campioană mondială.

Toți vrem să câștigăm Mondialul. Îmi imaginez că sunt în finală, că o câștig și că ridic cupa. Este un vis pe care l-am avut mereu. Cu cât se apropie Mondialul, cu atât sunt mai puternice trăirile. Decepția din 2014 este foarte dureroasă. Am fost foarte aproape. Dacă nu vom câștiga Mondialul se va cere să plecăm de la națională.

...despre retragere și Argentina: "Toți spun că să te retragi este dificil. Nu am nicio îndoială că așa e. Este dificil să nu mai ai rutina zilnică, de a te antrena și de a juca. Nu știu ce voi face, unde voi locui. Mi-ar plăcea să fac tot ce nu am putut. Nu știu dacă va fi la Barcelona sau în Rosario. Nu știu ce voi face.

Sufăr când văd situația din Argentina, când văd nesiguranța de acolo. Mă gândesc la ziua de mâine, mă gândesc să revin în Rosario și să mă bucur de orașul meu. Nu am putut face asta când eram copil pentru că a trebuit să vin la Barcelona. Nu regret asta, dar mă preocupă.

Mă îngrijorează că în Argentina te omoară pentru un ceas, o bicicletă sau o motociletă. Furturi sunt peste tot în lume, dar e o nebunie că nu poți ieși noaptea pentru că îți pot face rău.

Știu că sunt multe probleme în Argentina, dar cel mai important este să poți trăi în liniște. E important ca cei mici să stea pe stradă, cum era în vremea mea. Îmi amintesc că atunci când eram copil ieșeam dimineață pe stradă și mă întorceam seara. Și nu se întâmpla nimic. Așa era în toate cartierele. Știu că e imposibil să revenim la acele vremuri, dar măcar că se facă ceva pentru ca să nu se mai întâmple astfel de lucruri. Noi, argentinienii, mereu ne-am unit când a fost greu și am reuși lucruri mărețe".

30
de trofee a câștigat Leo Messi cu Barcelona

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  19 Martie 2018, 22:09

Acum tot singur isi face injectiile?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Martie 2018, 11:53

*** *** d***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează