INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPECIAL

Interviu-eveniment » Un ziarist de la Gazzetta dello Sport îi îndeamnă pe italieni să vină în România: ”Federico Piovaccari a trăit un vis la Steaua”

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 30 august 2014 13:12

Mirko Graziano, ziarist la Gazzetta dello Sport, a făcut radiografia noului sezon din Serie A şi a explicat de ce italienii, pînă la transferul lui Federico Piovaccari, nici nu se gîndeau să vină în România.
Interviul complet în care Granziano detaliază motivele pentru care fotbalul italian a decăzut în ultimii ani, dar şi de ce patronii nu mai investesc sume mari în transferuri poate fi citit în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală.

Ziaristul a explicat şi de ce italienii erau speriaţi de un transfer în România şi cum i-a convins Federico Piovaccari să îşi schimbe părerea. "El a trăit un vis la Steaua, a fost cel mai important sezon din viaţa lui: a jucat în Champions League cu stadionul plin, a cîştigat campionatul. Mentalitatea italienilor este foarte ciudată. Pentru zeci de ani mai nimeni n-a vorbit limbi străine, societatea a fost foarte protectivă, copiii nu plecau de acasă decît după ce împlineau 30 de ani, toţi preferau să muncească la colţul străzii, să aibă familia aproape.

E greu pentru ei să se convingă de faptul că în Romania, la Steaua, ar putea să joace în Champions League sau în Europa League dacă ar alege alte echipe. Încet-încet, noile generaţii sînt mai deschise, încep să vorbească englezeşte, probabil a sosit timpul să facă marele pas şi să-şi dea seama că e mai bine să joci în România într-o echipă de vîrf decît să stai în Serie B în Italia", a spus Graziano.

Nu rata interviul-eveniment cu Mirko Graziano! Dacă nu ai găsit ziarul la chioşcuri, îl poţi citi pe platforma Gazeta Digitală.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
dismenoreea
dismenoreea  •  30 August 2014, 16:36
Postat de vlad_the_impaler pe 30 August 2014, 14:57

Da si un foarte bun fotbalist. Daca asa arata un italian de serie B...atunci stim si ce valoare au romanii nostri.

Piovaccari e un atacant de careu decent. Liga I are jucatori atat de slabi incat el parea foarte bun :)

dismenoreea
dismenoreea  •  30 August 2014, 16:33
Postat de a.c.a.b_st pe 30 August 2014, 13:53

Oli,Petrescu,Lucescu senior,poate un antrenor strain?

Mai lasati-l pe Oli la camile ! Cred ca sunt antrenori ma buni decat el si in Liga 1. Un olandez sau un neamt ne-ar prinde bine la Nationala. Lucescu Sr. nu cred ca ar accepta nationala [ nu are de unde sa transfere brazilieni :) ], de Petrescu nu stiu ce sa mai zic,... S-a departat mult ... Probabil un strain ar fi de bun augur.

steaualibera
steaualibera  •  30 August 2014, 16:24
Postat de a.c.a.b_st pe 30 August 2014, 13:35

Nici alea nu-l mai fac bine :))))

Un sapun si sampon i fac mult mai bine :))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează