Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Avocatul diavolului

Scena a avut loc sîmbătă, pe 19 septembrie, de unde și presupunerea că n-ați uitat-o. Prima repriză a meciului Chelsea-Arsenal intrase în prelungiri la scorul de 0-0 cînd Diego Costa l-a lovit pe Koscielny și, zgî-riindu-l și provocîndu-l, l-a scos […]

Permalink to Avocatul diavolului
joi, 24 septembrie 2015, 4:22

Scena a avut loc sîmbătă, pe 19 septembrie, de unde și presupunerea că n-ați uitat-o. Prima repriză a meciului Chelsea-Arsenal intrase în prelungiri la scorul de 0-0 cînd Diego Costa l-a lovit pe Koscielny și, zgî-riindu-l și provocîndu-l, l-a scos din pepeni pe Gabriel. Acesta și-a pierdut cumpătul: a ripostat și a văzut cartonașul roșu! Ulterior, în superioritate numerică jumătate de partidă, trupa lui Mourinho a învins cu 2-0.

Deși “centralul” Mike Dean doar l-a avertizat pe Costa, brazilianul naturalizat spaniol care a șters-o șmecherește de lîngă adversar de parcă nu el ar fi stîrnit scandalul, Comisia de Disciplină a FA l-a suspendat pe baza probelor video.

Acuzîndu-l de atitudine nesportivă, mai exact, de “conduită agresivă”, i-a dat 3 etape. Mou a protestat vehement, Chelsea a depus apel, dar sancțiunea a rămas în picioare. A fost iertat însă brazilianul Gabriel, care inițial luase 3 etape.

Comportarea lui DC n-a surprins în mod special. Tînărul Zouma, francezul sosit recent pe Stamford Bridge de la Saint-Etienne, și-a caracterizat coechipierul într-o manieră nu tocmai măgulitoare. Mai întîi s-a declarat mîndru că e coleg cu Diego, apoi a mărturisit că “se știe că lui Costa îi place mult să trișeze, să-și scoată adversarii din joc!”

Ca să fim corecți, Diego da Silva Costa, acesta e numele său complet, a avut de la cine învăța să se poarte pe teren ca-n codru . De la Diego Simeone în cele 4 sezoane petrecute la Atletico Madrid și, începînd din 2014, de la José Mourinho. Tehnicieni de superclasă, dar niște agitați lipsiți de scru-pule, gata să facă orice pentru a obține victoria. Să inducă în eroare, să încalce regulile, poate să și fure.

Să zic așa, deși nu zic frumos, Cholo și The Special One l-au stricat mai tare pe Diego. I-au transmis că, inclusiv pe terenul de fotbal, scopul scuză mijloacele. Că esențial e să cîștigi, indiferent cu ce preț, indiferent cum. Că imperativ e să cîștigi.

Cazul părea încheiat. Lumea întreagă aprecia că DC a găsit ce-a căutat și că pedeapsa dictată contra lui se justifică pe deplin, moment în care în apărarea spaniolului a sărit însuși Pelé! Băgîndu-se ca musca-n lapte, rol pe care, din păcate, îl interpretează des în ultimul timp , Perla Neagră s-a trezit că “Diego e un băiat de treabă, iar Luis Suarez a făcut lucruri mult mai urîte”!

O fi făcut, nu spun nu, deoarece i-a mușcat pe Chiellini, pe Ivanovici și pe Bakkal, însă a și suferit de pe urma ieșirilor sale. Interdicția de 4 luni și suspendarea pe 9 partide din “națională” încasate la CM 2014 după Uruguay-Italia, cînd l-a “compostat” pe Chiellini, au însemnat cea mai drastică sancțiune din istoria Mondialelor. Atît că, scuzați, ce-i cu asta, care-i legătura?! De ce trebuia Costa comparat cu Suarez, pe ce chestie?!

Intervenția lui Pele aduce aminte de un banc cu rusul și americanul. Fiecare pretindea că metroul lui merge uns și al celuilalt, depășit, învechit, întîrzie mereu.  După ce metroul de la Mosco-va n-a venit jumătate de ceas în stația în care cronometrau cei doi pariori, rusul n-a acceptat că a pier-dut prinsoarea și s-a repezit la gîtul yankeului: “Mă, voi vorbiți, nu vă e rușine, voi care-i linșați pe negri?!”.

Părerea mea și a majorității e că Diego Costa a primit ce-a meritat.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

coco (401 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 16:25

Corect. Bine i-au facut, dar arbitrul nu are nicio vina?

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 16:35

Aflu surprins – nici placut dar nici neplacut – ca un mercenar, care isi spune Jean Pavel, doreste un mare miting impotriva condamnatului penal GIGI BECALU’, incercand astfel sa-si recucereasca suzeta copilariei de la aceasta. Apelul sau nu are nimic sfant si moral , de aceea il intreb :
daca doreste ca cei care raspund chemarii sale sa vina cu esarfe, steaguri , benere … dar cu cateva tancuri sovietice autentice , stramosii clubului, se poate veni ? Asta ca sa respectam ADEVARUL ISTORIC .
.
PAVELE, iti doresc mult succes in procesul de productie !

euclidRU (911 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 16:38

Bineinteles ca a primit ce a meritat, asa trebuie procedat in toate cazurile similare.

cheetah (2118 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 16:42

Se mai intimpla sa se enerveze lumea, e normal la miza financiara a partidelor de fotbal. Dar cu aceste „tehnici” de enervare a adversarului eu nu sint de acord, nu e corect si nici frumos sa faci asa ceva.

Francisc (107 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 18:55

Am citit cu placere. Un articol din care ar avea de invatat multi fotbalisti romani si maestrul Chipciu in primul rand. Diego Costa e un smecheras de cartier care si-a luat ce trebuia.

Margelatu (11 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 18:58

Ar trebui Sa luam seama ca englezii nu se joaca atunci cand e vorba despre fotbal si disciplina

Livius (50 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 19:02

Titlu bine gasit si inspirat. Cred ca nu gresesc ca a fost si un film cu titlul asta sau era Discipolul diavolului.

Manul (167 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 19:06

Englezii au fotbal de nivel inal;t si pentru ca nu tolereaza asemenea magarii ci le pedepsesc exemplar. Nu inchid ochii la tot felul de trucuri care pe noi si pe alti balcanici ca noi ne-ar extazia.Ar trebui sa invatam de la ei o rigoare de care am uitat de multe decenii.

John (564 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 19:19

Interesanta observatia despre antrenorii care l-au montat pe Costa. Totusi, fara suparare, dar nu cred ca Simeone si Mourinho trebuie asezati pe acelasi palier. Mou e totusi mai subtil pe cand celalalt e din toval.

brazvan (57 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 19:21

absolut adevărat, pe undeva s-a făcut dreptate. din păcateîn loc să joace chelsea în 10 contra 11, a fost taman invers și derbedeii au plecat cu punctele. chelsea devine însă din ce în ce mai antipatizată, mai ales după episodul cu eva carneiro, dar mourinho trăiește din ură și poate-i convine…

Marin Floroiu (10 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 19:23

Recunosc ca si pe mine m-au enervat gesturile de golan ale lui Costa. Plus ca nu mi se pare marele fotbalist pe care l-a ridicat in slavi Murinho. Aici Pele are dreptate ca Suarez e alta stofa.

Freddy RE (41 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 19:27

Asa este!!! Cholo și The Special One l-au stricat mai tare pe Diego.

KingJulian (2 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 19:32

Partea proasta e ca el ofera un exemplu toxic si inspirat din vremuri tulburi pentru copiii din tribune si de la tv. El si ceilalti fotbalisti de top trebuie sa isi asume faptul ca ei sunt modele iar purtandu-se atat de agresiv si jenant practic seamana violenta in mintea celor mici si nu numai. DC e recidivist si trebuie dat un exemplu rasunator cu el, sau clubul sa ii puna clauze impovoratoare in contract, vad ca la Suarez a mers, altfel nu imi explic de ce s-a cumintit de cand e in Spania. Vedem dupa aceea daca ii mai convine ca la fiecare meci sa renunte la vreo 100 000 lire din contract, practic sa joace degeaba in acea saptamana. Ma bucur ‘nea Ovi ca ai luat atitudine fata de acest eveniment! 🙂

Alex (55 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 20:59

Foarte tare, asa ar trebui sa se intample peste tot!

Abcde (206 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 21:18

Ma lasati cu Pele care e fumat de vreo 30 de ani si bate campii cu gratie de vreo 20. Judecatole lui sunt demne de gaga.

Zorro (67 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 21:30

E fals ca l-a stricat cineva pe Diego Costa. Fierul e rau si gata ruginit.

net/hphotos-ak-ash3/q71/15 (213 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 21:34

Sunt de acord cu King Julian ca Diego Costa e un exemplu prost si toxic pentru tanara generatie care nu are nimc de invatat de la el. Si ma bucur ca federatia engleza nu inghite asemenea acte de indisciplina.

Maliuc (1 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 21:37

Si lui Nea Ovidiu i se potriveste vorba ca ziua trece si leafa merge. Cu tot respectul acesta este un articol de serviciu scris din fuga penitei.

Luli (10 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 21:40

Asa este!!

Jean Valjean (280 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 21:57

Nu e prima oara cand demonstrati ca aveti un dinte contra lui Mourinho. O antipatie fara sens.

Bubucul (35 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 22:17

De-acord cu dvs. Diego e un mârlan get-beget. Pe internet se pot găsi o mulțime de clipuri cu gesturi mârșave de-ale lui. Cât despre Pele, pentru mine face parte din categoria Ilie Năstase, adică niște sportivi foarte talentati, iar după ce își termină activitatea sportivă devin niște clovni care nu mai prezintă niciun fel de credibilitate.

gino (513 comentarii)  •  24 septembrie 2015, 23:30

Nea Ovi, daca vrei trafic scrie tot timpul despre FCSB. Evita insa sa descrii modul rusinos in care a castigat meciul de cupa de la Cluj Napoca. La 0-0 pustiul ala pus sa arbitreze si-a facut datoria si nu l-a eliminat pe Breeveld ca sa fie Steaua sigura de calificare. Lauda Steaua si vei gasi 100 de postaci care sa comenteze favorabil. Nu mai scrie articole moralizatoare pentru ca nu ai pentru cine.

Molo (1 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 0:09

Bun bancul din final. L-am auzit acum vreo 20 de ani si il uitasem, dar se potriveste de minune cu ce se intampla in Romanika post revolutionara. Apropos, de cate zeci de ani e nevoie sa facem si noi o autostrada de aia care sa coste numai de 5 ori mai mult ca in Slovenia ori in Grecia????

nea caisa (222 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 9:05

Aseara, FCS

nea caisa (222 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 9:09

Aseara, FCS Becali ne-a dat masura valorii sale prezente: un pic mai buna decat o echipa de tineret din a doua liga. Si, fie vorba intre noi, daca tinereii nu greseau cateva centrari, atunci FCS Becali ar fi fost cu nimic mai buna ca ei. Nu stiu ce s-ar face Radoi & Trupa daca ar da ochii pe teren cu echipa de pitici a Barcelonei!

Dtru (268 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 12:12

@Maliuc. Nu te contrazic, dar Nea Ovidiu scrie zilnic si nu prea are cum sa descopere diamante de 5-6 ori pe saptamana. E mult mai prezent decat colegii mai tineri asa ca trebuie sa fim mai permisivi.

alex91ro (16 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 12:30

Ar fi frumos ca la urmatoarea abatere de acest gen sa primeasca tot 4 luni de suspendare, nu e normal cum se comporta acest jucator, antrenorii nu au nicio vina in acest caz, Lampard cate gesturi de acest gen a facut? Griezmann? Godin? Fabregas? Cahill?

balaban (2118 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 12:59

Nea Övidiu:
1. „Scopul scuza mijloacele”. E pragmatic si banos sa gandesti asa.
2. „Hotul neprins, e negustor cinstit”. Pe asta se bazeaza smecherasii astia care incearca sa obtina avantaje pe terenul de fotbal si in afara acestuia, prin mijloace nu tocmai ortodoxe. Daca merge, e bine, „ne-am scos”, daca nu, nu-i bai, ce-o sa ne faca? Ne suspenda un jucator cateva etape, mare paguba!
3. Observatie personala: Mari smecheri spaniolii astia! Frati de cruce cu italienii, si aceia sunt la fel!

sumio (565 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 13:02

Daca aveau ceva de impartit, vreo lada cu aur sau vreun harem ocult cu fete vesele si disponibile 24/7, se justifica de ce s-au sicanat, dar asta nu trebuia sa se intample pe un teren de fotbal.
E rusinos.
Mie care nu sunt implicat mi se face rusine, de era sa uit ca nu e treaba mea si sa initiez procedura de harakiri.

Junji (911 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 13:04

Nea Ovidiu, de ce luati apararea tuturor ciumpalacilor razgaiati barbosi care nu stiu fotbal pe cat de ne-educati se prezinta pe teren la spectacolul fotbalistic?
De ce, nea Ovidiu, de ce?

Anta (2118 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 13:06

@Junji, esti „varza cu carne de porc” cum se spune, sau „sushi cu varza si varzuta” cum nu se mai spune!
Vai de logica ta solida, ciumpi-ciumpi-laila! 🙂

Cocorico (911 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 13:11

Nea Ovidiu le zice bine si la nivel academic, iar multi fotbalisti de rezerva care comenteaza pe aici nu stiu in primul rind de unde sa apuce letopisetul zilnic al maestrului.
Avem destui bingi-bingi prezenti, de multe ori si confratii din Tara Soarelui Rasare care au facut cursuri de limba romana la seral pe vremea socialismului ceausist. 🙂

Stefan Varga (30 comentarii)  •  25 septembrie 2015, 18:07

Exista o tendinta de a pune vina pe conditiile in care cresc fotbalistii din America de Sud si conditiile dure de joc de plaja si de maidan, baietii mai mari contra celor mai mici, etc. Dar eu cred ca atunci cind ajung jucatori de clasa si bine platiti, la acele nivele, cluburile au si psihologi care pot lucra cu jucatorii care au probleme de temperament. Intrebarea este daca aceste vedete pot sau nu fi obligati sa lucreze cu psihologii sportivi. Sau smecheria nu dispare niciodata, odata ce o ai.

Comentează