INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTS

Juventus, amendată de FIFA din cauza lui Pogba » Ce sumă trebuie să plătească italienii

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2017 12:13

FIFA va sancționa finalista Ligii în ancheta comisioanelor ilegale luate de agentul Raiola la mutarea mijlocașului francez la Man. United.

Cel mai scump transfer din istoria fotbalului mondial a ajuns în atenția FIFA, care a anunțat c-o va sancționa pe Juventus. Potrivit raportului Mediapart, publicat de revista Der Spiegel din documentele "Football Leaks", campioana Italiei va fi amendată cu 60.000 de euro, pentru acordul ilicit făcut cu Mino Raiola la vânzarea lui Pogba către Manchester United.

O sumă derizorie comparativ cu comisioanele încasate de agentul italo-olandez al proaspătului câștigător al Europa League. 18 milioane de euro a încasat doar din prețul inițial fixat pentru transfer!

Agentul era terță parte

Cum licitația s-a încheiat la 105 milioane, Juventus a trebuit să-i mai achite 3 milioane la fiecare 5 milioane obținute peste cota de 90 de milioane, cât voia să ia clubul torinez pe francez.

Adică, 9 milioane de euro ce s-au adăugat în conturile lui Raiola! Tranzacția a fost interpretată ca "Third Party Owner", afacere cu o terță parte. Manevră strict interzisă de FIFA începând din 2015, pentru că astfel producea un conflict de interese. 

47.000.000 €e comisionul total încasat de agentul Mino Raiola, de la Juventus, Man. United și de la Pogba, în cea mai costisitoare aface din fotbal

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează