INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Kerzhakov, golgheterul all time al Rusiei, şi-a anunţat retragerea din fotbal

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Tibi DemeterJURNALISPORT - Publicat joi, 13 iulie 2017 22:20

Alexander Kerzhakov, cel mai bun marcator din istoria lui Zenit Sankt Petersburgh şi a naţionalei Rusiei, a decis să se retragă din cariera de fotbalist, după 16 sezoane petrecute la cel mai înalt nivel şi două participări la Campionatul Mondial.

Atacantul va avea un rol în cadrul academiei clubului din Rusia, unde va urmări progresul jucătorilor şi îi va propune pe cei mai talentaţi la prima echipă.

Kerzhakov a marcat 30 de goluri în 91 de partide pentru echipa naţională şi este singurul jucător care a evoluat pentru Rusia la ultimele două turnee finale.

Vârful a fost convocat la doar 19 ani la Cupa Mondială din 2002, organizată de Coreea de Nord şi Japonia şi a participat la ediţia din 2014 în Brazilia, unde a marcat un gol pentru naţionala ţării sale.

Fotbalistul de 34 de ani a câştigat de trei ori titlul în Rusia cu Zenit în cea de-a doua perioadă în care a evoluat pentru echipă şi a reuşit în total 226 de goluri în 386 de meciuri în toate competiţiile, primul dintre ele fiind împotriva rivalei Spartak Moskova, în iunie 2001.

Legenda lui Zenit a evoluat un an şi în LaLiga pentru Sevilla, alături de care a reuşit să câştige Cupa UEFA, Copa del Rey şi SuperCupa Spaniei în sezonul 2006/2007.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mr.d
mr.d  •  14 Iulie 2017, 00:09

"...Cupa Mondială din 2002, organizată de Coreea de Nord şi Japonia", Coreea de Nord? Serios?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează