INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

King Ioniţă » Artur Ioniţă e primul moldovean care marchează în Serie A. La reuşita lui a contribuit şi un român

Venit liber de contract, Ioniță a avut nevoie de 42 minute să marcheze în Serie A
Venit liber de contract, Ioniță a avut nevoie de 42 minute să marcheze în Serie A

Articol de GSP - Publicat marti, 23 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 23 septembrie 2014 12:22

Mijlocaşul de 24 de ani, care vorbeşte 5 limbi şi e translatorul antrenorului Mandorlini, a decis victoria Veronei la Torino (1-0), marcînd duminică la două minute după ce intrase.

A intrat în minutul 66 şi la prima sa acţiune a scuturat plasa. Golul din meciul cu Torino a intrat în istorie, fiind primul al unui jucător moldovean în Serie A. Artur Ioniţă e, de altfel, şi întîiul de peste Prut care ajunge în elita fotbalului italian. Mai mult, a fost golul de trei puncte al lui Hellas Verona!

Performanţa mijlocaşului de 24 de ani a fost posibilă datorită preparatorului fizic personal cu care a lucrat înainte să se transfere de la Aarau. "King Artur", cum e poreclit la "naţională", l-a angajat pe Denis Zmeu, fostul jucător al Vaslului, obligat să se retragă la 28 de ani, după patru operaţii la genunchi.

Artur vorbeşte 5 limbi, între care rusă, spaniolă şi germană, fiind translatorul din vestiar al antrenorului Mandorlini. Reuşita i-a dedicat-o tatălui, pentru care a păstrat tricoul. "De mic nu puteam avea ce-mi doresc şi tata m-a încurajat mereu să lupt să-mi ating ţelurile", explică Ioniţă.

16 goluri în 142 de meciuri a marcat internaţionalul moldovean la Aarau, între care 12 în ultimele două sezoane

"E jucător foarte bun, a dovedit-o la Aarau şi la naţională. E conştient c-a ajuns într-un campionat puternic, unde antrenorii nu acceptă jumătăţile de măsură" (Denis Zmeu, fost jucător Vaslui)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
bamse1901
bamse1901  •  23 Septembrie 2014, 09:57

merita felicitat. tine-o tot asa

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Septembrie 2014, 09:36

bravo, gogule. la mai mare si tot inainte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează