INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA / LIVERPOOL - TOTTENHAM 2-2

Klopp, exploziv după ”Penaltygate”: ”E absurd. Dacă aș spune ce gândesc, aș primi cea mai mare amendă din lumea fotbalului”

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2018 11:23

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, îi acuză pe arbitrul Moss și pe asistentul Smart: ”Nu pricep niciun penalty. La primul, fusese ofsaid înainte. La doilea, Lamela plonjase deja când Van Dijk de-abia îl atinge”.

Niciodată nu a mai fost Jürgen Klopp atât de supărat după un meci. Managerul lui Liverpool s-a strâmbat la asistentul Eddie Smart și l-a aplaudat pe cel care a decis ambele penaltyuri ale lui Tottenham. La cel ratat de Kane (87), atacantul era afară din joc la pasa lui Alli, ce precedase lovitura de pedeapsă, și a sărit ca în bazin când Karius a ieșit la blocaj. La cel transformat de Kane (90+5), Lamela a simulat după ce Van Dijk l-a șters ușor cu gheata. De fiecare dată, Smart l-a convins pe "centralul" Moss să dicteze 11 metri.

"Hotărârea a luat-o asistentul"

"Nu pricep niciun penalty. La primul, fusese ofsaid înainte. La doilea, Lamela, venit tot din ofsaid, plonjase deja când Van Dijk de-abia îl atinge", a protestat Klopp. "Arbitrul le cere să continue jocul, dar hotărârea o ia tușierul. Așa a fost. Asta a văzut toată lumea. E absurd. Dacă aș spune ce gândesc, aș primi cea mai mare amendă din lumea fotbalului".

"Sunt Spurs o gașcă de trișori?"

Mauricio Pochettino, managerul lui Tottenham, nici n-a vrut să audă de scandal la 11 metri: "Cele două penaltyuri sunt corecte, nu există nicio controversă". Însă Daily Mail întreabă: "Sunt Spurs o gașcă de trișori?".

Dele Alli a fost avertizat pentru o simulare în minutul 69. Al 3-lea "galben" din această cauză. Din 2015, de când el a debutat în Premier, nimeni nu mai are 3 cartonașe pentru că a încercat să păcălească arbitrul. 

"La al doilea penalty, arbitrul a sancționat cel mai mic fault al meciului, când el n-a fluierat nimic în prima repriză"
Jürgen Klopp, manager Liverpool

"Bravo, Eddie Smart! Asistentul s-a implicat la ambele penaltyuri și avea dreptate s-o facă"
Graham Poll, fost arbitru englez

"Jucătorii lui Tottenham au simulat la ambele penaltyuri. Și Kane, și Lamela. A fost o mare dezamăgire să văd că asistentul intră peste «central» și decide 11 metri"
Virgil van Dijk, fundaș Liverpool

Kane: 100 de goluri în Premier

La sfârșitul meciului, Kane a făcut cu ochiul spre cameră, comentând malițios: "Nu trebuie să-mi dai două penaltyuri". Golgeterul lui Tottenham are 100 de goluri în 141 de meciuri de Premier League. Numai Shearer marcase o sută de goluri în mai puține partide (124). Dar Harry e mai tânăr decât era Alan: 24 de ani și 191 de zile, față de 25 de ani și 139 de zile (cel mai tânăr, Owen: 23 de ani și 134 de zile). "Trebuie să ai ouă mari ca să reușești o asemenea performanță", a spus Pochettino. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  05 Februarie 2018, 11:40

Oricum, Liverpool nu merita victoria

Vezi toate comentariile (1)
Comentează