INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA FRANȚEI

L-a depășit pe Ibra și are 34 de trofee! Dani Alves, solist la Tanger

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 30 iulie 2017 12:18

Brazilianul Dani Alves, plecat de-o lună de la Juventus, a egalat superb din lovitură liberă și i-a centrat pentru golul victorios lui Rabiot în Supercupa câștigată de parizieni în fața lui Monaco (2-1).

Numai Maxwell și Giggs îl mai întrec pe Alves în topul mondial al trofeelor cucerite cu echipele de club.

A ratat Liga și șansa Triplei cu Juventus, dar tot a reușit să câștige în această vară al 34-lea trofeu. A făcut-o la doar o lună după ce s-a despărțit fulgerător de campioana Italiei.

L-a fentat în ultima clipă pe Guardiola, refuzând mutarea la Man. City, și s-a orientat rapid. Dani Alves a și cucerit prima cupă cu PSG la primul joc oficial în echipa lui Unai Emery.

Chiar el a decis triumful din Supercupa Franței, 2-1 cu Monaco! Brazilianul l-a întrecut deja pe Ibrahimovici, numai Maxwell (36) și Giggs (35).devansându-l în topul mondial al trofeelor!

I-a întors pe monegasci

Folosit extremă dreapta, într-un trio ofensiv cu Cavani și Pastore, Dani Alves a demarat mai greu în finala la Tanger, dar în repriza secundă s-a dezlănțuit. A egalat, printr-o execuție magică a unei lovituri libere (51), și apoi a centrat perfect (63) pentru "capul" lui Rabiot.

Practic, a întors soarta unei finale începute mai bine de campioana Franței, ce deschisese scorul (30) pe contraaac prin Sidibé, servit de noua achiziție Tielemans. 

5 Supercupe ale Franței consecutiv a câștigat PSG. Le Trophée des Champions cucerit la Tanger este al 7-lea pentru parizieni

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează