INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

"La 40 de kilometri de stadion încă se trage!" » Scandal în Ucraina după ce Dinamo Kiev a refuzat să joace lângă zona de conflict

atn.ua
atn.ua

Articol de - Publicat marti, 29 august 2017 13:34

Meciul dintre FC Mariupol și Dinamo Kiev, programat pentru duminică seară, a fost anulat după ce oaspeții au refuzat să se prezinte la meci din rațiuni de securitate.

Reacțiile în vecini sunt extrem de dure, mai ales că trei echipe au evoluat deja pe stadionul Iliciveț din sudul oblastului Donețk, toate plecând învinse la zero ori fără gol marcat: Veres Rivne (0-0), Cernomoreț Odesa (0-3) și Karpati Lvov (0-3).

Mai mult, Comitetul Executiv al Federației de Fotbal din Ucraina a votat în proporție covârșitoare, 28-2, pentru disputarea meciurilor de fotbal ale celor de la Mariupol chiar în orașul de la Marea Azov!

 Dinamo a refuzat, însă, deplasarea. "Trebuia să avem undă verde din partea a trei instituții. Atât Ministerul de Interne, cât și serviciile de securitate ne-au dat semnale negative. Am decis să nu jucăm meciul acolo", a comentat vicepreședintele lui Dinamo, Andrii Madzianovski.

 "VOR SĂ NE DISCREDITEZE"

 Oficialii din capitala Ucrainei au aduăgat că "nu se pot disputa meciuri la 40 de kilometri de zona în care încă se trage".

 De partea cealaltă, oficialii de la Mariupol spun că nu este nicio problemă în a disputa partide în orașul lor, iar refuzul lui Dinamo "are menirea de a ne discredita".

 Cu toate acestea, o hartă publicată chiar ieri de Ministerul Apărării al Ucrainei arată intensificarea luptelor chiar în sudul zonei de conflict, la Talakivka, sat aflat la doar 15 kilometri de arenă!

28 08 eng

 "SĂ SE JOACE LA MARIUPOL, DOAR E UCRAINA"

 Rivalii de la Șahtior Donețk au reacționat imediat. Cel mai vehement a fost Iaroslav Rakițki. Fundașul de 28 de ani a spus că nu i se pare normal ca partida să nu se dispute. "Mariupol e un oraș frumos, la mare, noi vom merge fără probleme acolo. Până la urmă, Mariupol e Ucraina".

"Am rude, am prieteni la Mariupol. Îmi duc familia în concedii la Berdiansk, un oraș din apropiere. Nu văd care ar fi problema", a punctat Rakițki.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează