INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

La împlinirea a 40 de ani, Gattuso a primit o scrisoare emoţionantă de la Ancelotti: "Tu ai fost războinicul meu, ai fost sufletul lui AC Milan!'

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2018 11:49

Gennaro Gattuso, actualul antrenor al celor de la AC Milan, a împlinit ieri 40 de ani, prilej pentru fostul său tehnician de la clubul rossonero, Carlo Ancelotti, să-i trimită o scrisoare emoţionantă, publicată în Gazzetta dello Sport, în care a rememorat câteva dintre amintirile din perioada în care au colaborat.

13 ania evoluat Gattuso la Milan, fiind antrenat de Ancelotti timp de 8 ani, în intervalul 2001-2009, perioada în care a câştigat alături de acesta de două ori Liga Campionilor, două Supercupe ale Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor, titlul în Serie A, Cupa şi Supercupa Italiei

Iată scrisoarea lui Ancelotti pentru Gattuso

"40 de ani, dragă Rino. Acest moment merită o adevărată scrisoare de felicitare, nu doar un apel telefonic sau obişnuitele noastre conversaţii sau glume. 40 de ani reprezintă un moment de reflectare, sunt destule moment la care să priveşti în urmă şi multe altele înainte pe care să le construieşti.

Mă uit la tine acum pe banca Milanului şi acţionezi nebuneşte - ţipi, strigi, îţi stimulezi jucătorii. Cred că tu eşti omul potrivit la locul potrivit. Este nevoie de pasiune, de caracterul tău, de spiritul său de sacrificiu cu care se depăşesc obstacolele. De asemenea, este nevoie de voioşia ta, pentru a dezamorsa unele tensiuni, dar şi de furia ta solemnă, pentru a-i trezi pe cei care dorm. Într-o echipă, într-un grup, mereu e cineva care doarme.

Pe teren, ai fost războinicul meu. Nu te-am văzut niciodată să cedezi, să ieşi cu tricoul curat sau să refuzi bătălia. De aceea te-am admirat întotdeauna, pentru capacitatea ta de a-ţi atinge obiectivele, în ciuda faptului că natura nu ţi-a oferit o capacitate tehnică deosebită. Pentru că - pot să spun asta?- picioarele tale nu au fost chiar cele mai bune.

Nimeni nu ne-a oferit un curaj precum al tău, iar tu mai aveai ceva aparte. Ştiai cum să transmiţi acest curaj şi celorlalţi. De câte ori te-am văzut discutând cu un coechipier, încercând să-l ajuţi, să-l încurajezi în momentele dificile? Acesta este fotbalul. Pe lângă tactici, formaţii, diagonale, pressing şi contraatacuri, sunt oameni. Iar oamenii fac diferenţa.

Tu, dragă Rino, pentru mine şi Milan, ai reuşit. Opt ani, mai mult sau mai puţin, te-am antrenat. Te-am suportat. Înainte de jocuri erai inabordabil: nervos, morocănos. Era modul tău de a te pregăti, iar eu, pregătindu-mi terenul în avans, mi-am dat seama cum să te abordez: cu o glumă, pentru a reduce nivelul stresului, un râset sau o ieşire din vestiar.

Îţi aduci aminte de cantonamentul din 2007, de la mijlocul sezonului? Kaladze te-a înnebunit pentru că râdea de tine de ziua ta, iar ceilalţi colegi erau de partea lui. Într-o noapte ai mers după Kaladze în restaurant şi nici nu vreau să ştiu ce s-a întâmplat. Totuşi, ştiu ce s-a întâmplat câteva luni mai târziu.

În acele zile din Malta ţi-am făcut o promisiune: că te voi duce în finala Ligii Campionilor. Credeai că sunt nebun. Dar apoi am ajuns în finală şi am şi câştigat-o. Iar tu, Rino, ai fost sufuletul acelui Milan. Sper că vei rămâne pe bancă, meriţi!", a fost mesajul lui Ancelotti pentru Gattuso, publicat în Gazzetta dello Sport.

9 meciuria strâns Gattuso pe banca Milanului, fiind numit în funcţie pe 27 noiembrie 2017

surse: gazzetta.it, football-italia.net

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gtwhite
gtwhite  •  10 Ianuarie 2018, 13:56

Inca o data sunt publicate articole cu grave greseli. Spre exemplu: eroare flagranta de limba romana in titlu: emotionata in loc de emotionanta - corect conform DEX, DOOM. O alta greseala grava: Genaro - gresit in loc de Gennaro- corect. Si mai sunt si alte erori! Se dovedeste amatorismul autorului Alexandru Stanila si lipsa de profesionalism al editorilor Gsp.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează