INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Lecție de la un superstar » Cristiano Ronaldo, după al 5-lea Balon de Aur adjudecat: ”Nu poți fi fotbalist doar două ore. Lupt cu mine să-mi depășesc limitele”

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2017 09:50

Cristiano Ronaldo se automotivează și spune că importantă e calitatea nu cantitatea: ”Detaliile fac diferența, trebuie să te antrenezi cu cap. Dorm bine și mă îngrijesc toată ziua de corpul meu. Am totul”.

Apetitul de trofee nu dispare pentru Ronaldo nici după al 5-lea "Balon de Aur". L-a egalat la 5 pe Messi și e gata să-l întreacă, deși argentinianul e cu 2 ani și 4 luni mai tânăr. "Nu mă gândesc prea mult la această rivalitate, probabil că există în subconștient, dar eu mă autostimulez. Mă lupt cu mine să depășesc limitele și eu vreau să câștig mereu. Ca să fii cel mai bun trebuie să te bați. Sunt încă foarte motivat, mă simt bine fizic și mă bucur de moment, dar lucrurile se pot schimba foarte repede", i-a zis Cristiano lui David Ginola.

"Am și acasă echipă extraordinară"

În interviul luat de fostul mare star francez, în fața Turnului Eiffel, cel mai bun fotbalist al lumii și în 2017 își destăinuie o parte din secretele reușitelor, pregătirea, disciplina, viața personală: "Nu poți fi fotbalist doar două ore. Încerc să am grijă de corpul meu toată ziua. Și somnul este foarte important, dorm foarte bine. Detaliile fac diferența, calitatea, nu cantitatea antrenamentelor contează".

Portughezul e ajutat de liniștea din viața privată: "Am o echipă extraordinară acasă, iubita și copiii mă ajută enorm. Și eu dau totul acasă".

"Fiul meu mă va depăși"

Atacantul lui Real își pregătește urmașul la tronul mondial. "Văd în Cristiano Júnior un pic din mine, și nu doar pentru că e fiul meu. Mi-a zis deja că va fi mai bun ca mine și va câștiga și el 5 Baloane. Are o mare personalitate, poate fi viitorul Cristiano Ronaldo. Aș fi tare mândru să-l văd fotbalist, dar va fi foarte greu". 

"Știam de la 14-15 ani că sunt diferit față de alți copii. Jucând la United, alături de Giggs, Ferdinand și Van Nistelrooy, mi-am zis «Ai talent, poți lua Balonul de Aur». Din primul an am început să visez"
Cristiano Ronaldo, atacant Real Madrid

"Familia e puterea mea. Copiii, prietenii, sunt uimitori. Am foarte mare noroc să fiu înconjurat de astfel de oameni speciali. Încerc să mă bucur și să le dau viața mea"
Cristiano Ronaldo, atacant Real Madrid

25 de trofee individualea cucerit Ronaldo, între care 5 Baloane de Aur, 4 Ghete de Aur, 2 FIFA The Best și de 6 ori cel de golgeter al Ligii

"Sunt fericit la Madrid, vreau să rămân şi să îmi închei cariera aici, dacă este posibil. Cheia reuşitelor este să nu îţi pierzi motivaţia, doar asta contează"
Cristiano Ronaldo, atacant Real Madrid

542 de goluria reușit Cristiano la cluburi, dintre care 96 de "duble", 36 de hattrick-uri, 5 careuri și 2 chinte. A marcat 79 de goluri la "națională"

"Nu mă văd acum ca un viitor antrenor, dar lucrurile se schimbă. Am multe proiecte la sfârșitul carierei și vreau să încerc experiențe noi. Nu mă plâng, eu am totul"
Cristiano Ronaldo, atacant Real Madrid

26 de trofeea câștigat portughezul, între care 4 Ligi, 2 Supercupe ale Europei, 3 CM al Cluburilor și titlul european cu "naționala"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
para.para
para.para  •  08 Decembrie 2017, 11:47

Il vrei la fcsb? Sau macar in echipa de postaci platiti sa faca rating la fc gsp?

1576832912356030
Viorel Stefan  •  08 Decembrie 2017, 11:40

Fotbalist profesionist suts la suta...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează