INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  URUGUAY

Leicester, varianta de Uruguay » O echipă care risca retrogradarea în Liga 3 a devenit campioană în Clausura

Plaza Colonia și trofeul acordat pentru victoria în Clausura // Foto: uvnimg.com
Plaza Colonia și trofeul acordat pentru victoria în Clausura // Foto: uvnimg.com

Articol de GSP - Publicat luni, 30 mai 2016 19:25

Victoria impresionantă obținută de Leicester în Anglia are o replică în Uruguay. Clubul Plaza Colonia a reușit să se impună în Turneul Clausura al primei ligi cu o etapă înainte de final.

Ascensiunea clubului aflat la 180 de kilometri de Montevideo poate fi comparată cu cea a campioanei Angliei. În urmă cu 19 luni, Plaza se afla pe ultimul loc al ligii secunde din Uruguay și risca retrogradarea în al treilea eșalon dacă nu își revenea. Nu numai că echipa s-a redresat, ci a reușit și promovarea. În plus, până în 2000, echipa a jucat doar în campionatele regionale.

Campioana din Clausura evoluează în Colonia del Sacramento, un orășel cu doar 30.000 de locuitori. În acest sezon, obiectivul era salvarea de la retrogradare, însă s-a ales cu primul trofeu din istoria Uruguayului care e cucerit de o echipă din afara orașului Montevideo.

Până acum titlurile din statul sudamerican au fost împărțite doar între echipele din capitală: Peñarol, Nacional, Danubio, Defensor Sporting, Montevideo Wanderers, Central Español, Progreso și Bella Vista.

Performanța micuței echipe a fost felicitată și de Leicester printr-un mesaj pe Twitter:

leicester plaza

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ovasim
ovasim  •  31 Mai 2016, 03:57

Lasă că fcsb-ul a felicitat Dinamo ptr viitoarea participare europeana încununată an de an pana acum cu atâtea "succesuri"

para.para
para.para  •  31 Mai 2016, 00:39

Numai fcsb-ul gesepistilor nu au trimis felicitari.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează