INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Liga miliardelor! Cluburile din Premier League au cheltuit o sumă GIGANT în această vară! Se va bate recordul all-time

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 10 august 2017 11:51

Managerii din Premier League, cu 2,65 miliarde de euro de împărțit din drepturile TV, rup orice barieră la transferuri. Vor bate în această vară recordul all-time din mercato.

Premier League pare o cursă nebună și continuă în care managerii plătesc sume exorbitante, încercând să ia cei mai buni jucători de pe piață. Cu 2,65 miliarde de euro căzând din cer (drepturi TV), transferurile nu se opresc niciodată. Și recordurile din mercato cad unul după altul dincolo de Canalul Mânecii.

Cei doi care nu se uită la bani

José Mourinho, 54 de ani, care a cheltuit 350 de milioane de euro în nici doi ani la Manchester United , 164,4 numai în acest intersezon, este primul tehnician ce depășește miliardul investit în achiziții de jucători: 1,2 miliarde în 17 ani de carieră.

Dar Pep Guardiola, 46 de ani, îl va depăși cu siguranță. Boss-ul lui Manchester City a atins deja 950 de milioane în 9 ani ca antrenor! Catalanul are 453,5 milioane la Manchester din 2016. Acum, cu 240,5 milioane, City a egalat recordul unui club, Real Madrid, 2009. Cu siguranță, îl va depăși.

1,13 miliarde până acum

Cu ei doi în frunte, cluburile engleze vor bate sigur recordul all-time la transferuri în această vară. Stabilit tot de Premier anul trecut: 1,3 miliarde de euro. În 2017, s-a ajuns deja la 1,13 miliarde. O sumă de două ori mai mare decât cea obținută din vânzări, medie de 56,5 milioane pe club și de 6 milioane pe jucător. Și mai sunt trei săptămâni de mercato!

Excepția se numește Tottenham!

Printre grupările din partea superioară a clasamentului, excepția se numește Tottenham în 2017. În actualul mercato, are 0 în dreptul cheltuielilor! În schimb, a obținut 80,2 milioane din vânzări! Și trupa lui Pochettino, locul 2 sezonul precedent, rămâne una dintre marile favorite la titlu. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează