INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Lionel Messi despre momentul care ar fi schimbat tot: "Aţi fi spus că am strălucit în toate meciurile"

Articol de GSP - Publicat marti, 18 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 18 noiembrie 2014 15:55

Lionel Messi a acordat un interviu pentru publicaţia argentiniană Ole şi a vorbit clar despre finala Mondialului, pierdută în faţa Germaniei, scor 0-1.

"Ne-a durut mult să pierdem finala... ne-a durut şi felul în care am pierdut. Am avut ocaziile mai clare, ei au controlat bine mingea, dar nu şi-au creat şanse. Noi le-am avut pe cele mai clare. Felul în care am scăpat printre degete victoria face să fie şi mai dureros. Puţini credeau că vom ajunge în finală, obiectivul nostru era să ajungem acolo".

Golul care ar fi schimbat tot
Messi recunoşte că nu a strălucit în semifinală şi în finală, dar crede că nici nu a jucat atît de rău cum au spus unii. "A trebuit să schimbăm şi sistemul din cauza accidentărilor. Avem fotbaliştii potriviţi pentru a juca într-un anumite fel, dar după accidentarea lui Aguero, a lui Di Maria, fotbalişti extrem de importanţi, a trebuit să modificăm. N-a fost rău totuşi pentru echipă, pentru că am cîştigat în continuare, adversarii nu-şi creau ocazii. A trebuit să ne adaptăm toţi, trecuserăm de calificări într-un sistem cu doi atacanţi şi eu în spatele lor. Apoi am început să jucăm într-un fel în care nu eram obişnuiţi, dar era ce aveam nevoie în momentul acela.

Nu fac aprecieri individuale. Nu ne-am îndeplinit obiectivul, dar naţionala a avut o prestaţie foarte bună. Mi-ar fi plăcut să joc mai bine în semifinală şi în finală. Dar asta a fost. Ştiu că dacă aş fi dat un gol în finală s-ar fi spus că am avut o prestaţie senzaţională la Mondial. Că am strălucit în toate meciurile. Nu spun că au fost cele mai bune meciuri ale mele, dar nici nu cred că am jucat atît de rău cum s-a spus".

Imun la critici
"S-au spus multe lucruri despre mine, m-au criticat pentru atîtea încît nu mă mai surprinde nimic. E ceva obişnuit, normal, aş zice, aşa că încerc să nu dau atenţie.
Din afară, totul pare uşor, dar nu este. De anul trecut sînt şi eu criticat. Şi în 2014 e la fel, cînd nu ai rezultatele dorite de fani, situaţia e aceeaşi pentru toată lumea".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
madskills
madskills  •  19 Noiembrie 2014, 08:30

Declaratie mai logica si de bun simt, nici ca putea sa dea. Daca marca cand a scapat singur cu Neuer (in mod normal, balonul de aur la lupta stransa cu Ronaldo), atunci daramau astia statuia lui Iisus din Brazilia si il puneau pe el. Si pana la urma, atat de "smechera" e echipa Argentinei ca daca nu era Messi, nici nu treceau de grupe. Germania nu a stralucit in finala, a marcat pe final de meci, a mai avut si cateva ocazii dar daca marcau argentinienii primii, castigau finala. Oricum, e usor sa zicem ia uite ce praf a fost Messi sau Ronaldo. Se uita ca la lot joci cateva meciuri pe an pe cand la club, zeci. E normal sa fii mai bun acolo

Vezi toate comentariile (1)
Comentează