INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - CHELSEA 1-0

VIDEO Gata! A mai căzut un mit! Wenger l-a învins pentru prima oară pe Mourinho și Arsenal a cîștigat Supercupa Angliei!

Oxlade Chamberlain, foto: reuters +1   FOTO
Oxlade Chamberlain, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 august 2015 17:00

Arsenal Londra a învins-o pe Chelsea, scor 1-0, și a cîștigat Supercupa Angliei. Este prima victorie din carieră pentru Arsene Wenger în fața lui Jose Mourinho, în 14 întîlniri!

Golul tunarilor a fost marcat de Oxlade Chamberlain, în minutul 24, după o acțiune superbă, pe partea dreaptă de atac a lui Arsenal! Este a doua Supercupă consecutivă cîștigată de Arsenal, după cea din 2014, repurtată într-un meci fără istoric cu Manchester City, scor 3-0. A 14-a din istorie.

VIDEO CU GOLUL

Meciul a avut mai multe premiere. Petr Cech a evoluat pentru prima oară în carieră împotriva lui Chelsea, după 494 de meciuri în tricoul albaștrilor, în 11 sezoane.

Înainte de startul meciului, Arsenal nu mai marcase de 482 de minute împotriva lui echipei lui Mourinho, iar Arsene Wenger nu îl învinsese niciodată pe portughez! Golul lui Ox Chamberlain a încheiat 506 minute de secetă pentru tunari și i-a adus lui Wenger răzbunarea promisă!

În ciuda faptului că a declarat că Diego Costa este complet refăcut după accidentare, Mourinho a ales să-l lase pe spaniol în tribune.

momentele importante ale meciului

'24 Oxlade Chamberlain deschide scorul după ce intră în careu pe partea dreaptă și șutează violent în vinclul din dreapta lui Courtois
'61 Eden Hazard ratează singur cu Cech o ocazie imensă. Belgianul a trimis mult peste poartă;
'66 Giroud reia din 3 metri peste poartă o centrare incomodă;
'86 Cazorla și Ramsay ratează două ocazii imense pentru a o desprinde pe Arsenal

Arsenal - Chelsea 1-0 (Chamberlain '24)

Arsenal: Cech - Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ramsey, Ozil, Oxlade-Chamberlain - Walcott

Rezerve: Martinez - Debuchy, Gibbs, Arteta, Giroud, Iwobi, Gabriel

Chelsea: Courtois - Ivanovici, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matici, Fabregas - Ramires, William, Hazard - Remy

Rezerve: Begovici - Zouma, Oscar, Falcao, Cuadrado, Obi Mikel, Moses

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
ftwraku
ftwraku  •  02 August 2015, 18:06

si apropo,*** tot showbiz-ul asta de 2 lei importat de afara dupa 90 ca *** ....cica "Nu părăsiţi incinta! Citiţi în continuare :)" Auzi,tu,expresie de ziar mai vechi decat Marca sau As... Apoi continua: 'Cum a incercat Ronaldo sa agate o brazilianca superba'....Ce subiect este asta? cum ***,ce sosete are,***....dizgratios. Imi este mila de noua generatie care vede 24/7 doar subiecte de genul asta....In asa climat,cum sa nu fie cea mai mare parte din noua generatie ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ftwraku
ftwraku  •  02 August 2015, 18:01

dupa vreo 4-5 meciuri directe a reusit si Arsenal sa marcheze contra celor de la Cheslea...sa vedem poate vor castiga char. Mie imi place Wenger ca si antrenor insa in ultimii 7-8 nu ii inteleg politica de transferuri...Ok,inteleg,dupa echipa aia fantastica din 2004 trebuia o reconstructie,dar nu poti sa faci reconstructie timp de 10 ani si sa nua mai castigi titlul ca risti sa ajungi ca si Liverpool....macar Liverpool a fost darmata de perioada aia de interdictie cand nu a putut sa joace in Europa,de acolo a inceput declinul...In fine. Meci frumos,doar ca eu il urmaresc pe net live,comentariul alora de la p^rost.ro imi provoaca greata....se incearca mereu comparatii fortate si discutii despre nimic...Mai bine fara comentariu,doar ce se aude de la suporteri:))))))

viezure
viezure  •  02 August 2015, 17:27

Anul acesta este anul nostru. Walcott a prelungit, a capatat increderea de dupa accidentare. Cazorla a prelungit si el contractul. Echipa e mai omogena ca niciodata, avem un portar din primii 3 ai lumii. In amicale jocul a fost foarte bun. Ozil va avea libertate deplina pe teren, pana acum plasamentul sau era foarte strict legat de tactica. Ar fi bine sa ne concentram pe BPL si Liga Campionilor daca nu se poate amandoua sa o lasam pe plan secund.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close