INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA COPA AMERICA

FOTO Chile a cîștigat Copa America în fața Argentinei, scor 4-1 » Higuain și Banega au ratat penalty-urile "pumelor"

Foto: Reuters +49   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 05 iulie 2015 02:01

Chile a cîștigat în premieră Copa America, după ce s-a impus cu 4-1 după loviturile de departajare. La finalul celor 90 de minute, scorul a fost 0-0 și la fel a rămas și după prelungiri.

Argentina n-a avut doar 11 adversari de răpus, ci și pe cei 50.000 de fani chilieni din tribune care au creat o atmosferă demnă de finala celei mai vechi competiții continentale a lumii.

Startul meciului le-a prins pe cele două formații mai mult tatonînd decît atacînd decisiv porțile lui Bravo și Romero. După 6 minute de joc a ieșit la rampă Messi, care a trimis aproape perfect un balon pe un culoar către Aguero, însă fotbalistul lui City n-a prins mingea.

Primul moment fierbinte a venit în minutul 11, cînd Vidal a reluat cu stîngul o minge respinsă de apărarea argentiniană. Romero a înlăturat orice pericol cu un reflex de zile mari.

Bravo a demonstrat o dată în plus că e un portar de reflex și a respins o minge reluată cu capul de Kun Aguero (20'), după o lovitură liberă executată de Messi. Imediat la următoarea fază Edu Vargas primește o pasă de 40 de metri, intră în careu, dar șutul său se duce mult peste poartă.

ACCIDENTARE IMPORTANTĂ

Argentina a pierdut cel mai bun jucător al meciului cu Paraguay, Angel Di Maria, în minutul 26, cînd a acuzat dureri musculare. Tata Martino a reacționat imediat și l-a introdus pe Lavezzi.

O învălmășeală în careul Argentinei a creat panică pentru naționala "pumelor" (34'), mingea ajungînd pe rînd la Vidal și Vargas, însă noul intrat Lavezzi a coborît la recuperarea și a făcut-o foarte bine.

Finalul primei reprize l-a adus în prim-plan pe același Lavezzi care a primit o minge perfectă în centrul careului și a reluat din prima, însă Bravo a prins o zi mare și a respins balonul.

CHILE ÎN ATAC ȘI ÎN REPRIZA SECUNDĂ

Chilienii au început în atac și partea secundă și după primele 20 de secunde centrarea lui Sanchez către Vidal l-a pus la treabă pe Romero. Partida a continuat pe contre, însă mai periculoasă a fost Chile care a reușit să pătrundă de cîteva ori în careul argentinian, dar fără vreo schimbare pe tabela de marcaj.

Cu un sfert de oră înainte de finalul partidei, Vidal a cerut un penalty după duelul cu Demichelis și Rojo, însă arbitrul nu l-a luat în seamă pe chilian.

O mare ocazie a purtat semnătura lui Alexis Sanchez. Chilianul a reluat superb din prima o minge venită peste apărarea argentiniană, însă nu a reușit să prindă cadrul porții, mingea trecînd de puțin pe lîngă bara din dreapta porții lui Romero. Finalul celor 90 de minute i-a găsit pe argentinieni în atac, unde Higuain n-a reușit să trimită în plasă o minge venită în apropierea porții.

Băieții lui Jorge Sampaoli au părut mai obosiți decît argentinienii o dată cu startul prelungirilor. Printre fotbaliștii chilieni care au arătat că pot să mai ducă 30 de minute suplimentare s-a numărat și Diaz, care a avut o ocazie în minutul 9 al prelungirilor, însă șutul său s-a dus pe lîngă poartă.

Mai mulți fotbaliști au acuzat crampe musculară în prelungirile partidei: Lavezzi și Mascherano s-au numărat printre ei.

După 120 de minute scorul rămînea alb și se ajungea la loviturile de departajare, unde Higuain și Banega au ratat și au oferit titlul naționalei din Chile.

Echipele de start:

Chile: Bravo - Isla, Silva, Medel, Beausejour - Aranguiz, Diaz, Vidal - Valdivia - Sanchez, Vargas
Rezerve:Garces, Herrera - Albornoz, Fernandez, Fuenzalida, Gutierrez, Henriquez, Mena, Pinilla, Pizarro, Rojas

Argentina: Romero - Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Rojo - Pastore, Mascherano, Biglia - Messi, Aguero, Di Maria
Rezerve: Guzman, Marchesin - Banega, Casco, Gago, Garay, Higuain, Lamela, Lavezzi, Pereyra, Roncaglia, Tevez

Lovituri de departajare: 4-1

CHILE ARGENTINA
 Fernandez - GOL  Messi - GOL
 Vidal - GOL  Higuain - RATARE
 Aranguiz - GOL  Banega - RATARE
 Sanchez - GOL  

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (182)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Iulie 2015, 10:47

iar n-a castigat nimic pacaliciul ala pitic ?..)) pai, mai aranjati-i *** vreo 10 baloane de aur, daca *** tot nu-si duce si el nationala macar spre un trofeu acolo..))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

botizann
botizann  •  05 Iulie 2015, 09:23

Foarte buni chilienii astia , pentru un stat cat Romania , chiar au fotbalisti ...Si nu sunt circarii de pe Copacabana, ci muncitori toti ... De la Vidal pana la Diaz ala de la Basel

red77
red77  •  05 Iulie 2015, 07:44

vamos chilenos que esta noche tenemos que ganar . si asa a fost !

Vezi toate comentariile (182)
Comentează