INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Louis van Gaal, antrenorul care a câștigat Champions League, dar și titluri cu Barcelona și Bayern, se retrage din fotbal » Care este motivul renunțării

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat marti, 17 ianuarie 2017 14:32

Louis van Gaal a anunțat că va își va încheia cariera sa de antrenor, după 26 de ani. Olandezul în vârstă de 65 de ani a condus ultima dată pe Manchester United, fiind demis în mai 2006, după ce a cucerit Cupa Angliei cu ”diavolii roșii”.

”Am vrut să mă opresc, apoi m-am gândit că aș putea avea o perioadă de pauză. Insă acum cred că nu mă voi mai întoarce să antrenez”, a afirmat managerul în ziarul De Telegraaf.

Declarația lui Van Gaal vine după ce a primit un premiu pentru întreaga carieră din partea guvernului Olandei, care îi recunoaște meritele în dezvoltarea fotbalului. El a invocat motive legate de familie la luarea deciziei sale, fiind puternic influențat de moartea soțului fiicei sale, de luna trecută.

”Atât de multe s-au întâmplat în familia mea, încât m-au adus cu picioarele pe pământ”, a adăugat tehnicianul. El a menționat că a refuzat mai multe oferte de a antrena.

Van Gaal a evoluat ca mijlocaș la Ajax, Antwerp, Telsat, Sparta Rotterdam și Alkmaar. Apoi, a fost secund la echipa ”lăncierilor”, iar în 1991 a preluat banca tehnică a acesteia, după plecarea lui Leo Beenhakker. A dus clubul din Amsterdam pe culmile gloriei, câștigând trei titluri, dar și trofee internaționale, precum Cupa UEFA în 1992, Champions League și Cupa Intercontinentală în 1995.

A preluat Barcelona în 1997 și a cucerit de două ori La Liga, Cupa Spaniei și Super Cupa Europei. Între 2009 și 2011 a condus pe Bayern Munchen, unde a reușit să obțină un titlu în Bundesliga.

De asemenea, Van Gaal a fost în două rânduri la timona naționalei Olandei, pe care a dus-o până în finala mică de la Campionatul Mondial de fotbal din 2014, câștigând medalia de bronz.

sursa: bbc.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează