INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Luis Enrique, planuri mari și costisitoare în eventualitatea preluării lui Arsenal » Mutare importantă la mijlocul terenului

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Alex SladaruJURNALISPORT - Publicat vineri, 27 aprilie 2018 18:26

Luis Enrique (47 de ani) este creditat cu cele mai mari șanse pentru a-l înlocui pe Arsene Wenger, care va părăsi Arsenal după 22 de ani petrecuți la cârma echipei.

Spaniolul a stat departe de gazon de când s-a despărțit de Barcelona în finalul sezonului trecut, iar acum este pregătit să reintre în fenomenul fotbalistic. Potrivit The Sun, tehnicianul în vârstă de 47 ani solicită un buget de 228 milioane de euro pentru a prelua clubul londonez.

Cerințele uriașe sunt cauzate de dorința unei restructurări masive a lotului. Enrique intenționează să reconfigureze compartimentul defensiv și pe cel median. Linia de atac a echipei din nordul Londrei, constituită din cele mai importante achiziții din istoria clubului, Alexandre Lacazette (53 milioane de euro) și Pierre-Emerick Aubameyang (63,7 milioane de euro), rămâne singura care nu necesită întăriri.

Aducerea belgianului Radja Nainggolan (29 de ani) de la AS Roma de către Enrique este vehiculată din ce în ce mai mult în ultimul timp, precum și cea a unui înlocuitor veritabil al lui Petr Cech

Luis Enrique impune de asemenea și pretenții ridicate pe plan salarial, dorind să aibă parte de o remunerație la fel de mare ca a managerului francez, care câștigă în prezent 10,3 milioane de euro anual la clubul londonez.

O eventuală sosire din sezonul următor a spaniolului pe Emirates Stadium este cu atât mai plauzibilă, cu cât părerea lui Arsene Wenger despre Enrique a fost întotdeauna una bună: ''Nu vreau să influențez pe nimeni, dar întotdeauna l-am admirat pe Luis Enrique", opinie ce ar putea cântări semnificativ în reorientarea conducătorilor lui Arsenal în privința succesorului său.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ill7ven
ill7ven  •  27 Aprilie 2018, 18:59

ce inseamna domnilor, un inlocuitor veritabil pt Cech? Singura lui vina e ca a aparut Curtois si nu i s-a mai dat credit, caci in rest, este exceptional.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează