INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Luka Modrici riscă 5 ani de închisoare » Procurorii croaţi îl acuză de falsă mărturie

FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 19 iunie 2017 18:12

Luka Modrici (31 de ani) este acuzat de mărturie mincinoasă de statul croat şi riscă până la 5 ani de închisoare.

Mijlocaşul celor de la Real Madrid şi căpitanul naţionalei Croaţiei a intrat în vizorul autorităţilor după procesul lui Zdravko Mamici, fostul director executiv al formaţiei Dinamo Zagreb. Printre acuzaţiile aduse lui Mamici se numără păstrarea unei sume importante din transferul lui Luka Modrici la Tottenham din 2008.

Procurorii afirmă că o anexă a contractului dintre starul naţionalei Croaţiei şi Dinamo a fost semnată după perfectarea transferului la Tottenham. În anexă se preciza că jumătate din suma de transfer va fi primită de jucător, iar cealaltă jumătate de club.

Modrici a confirmat iniţial acuzaţiile, însă a revenit ulterior, motivând că a fost confuz în timpul mărturiei: "În acele momente vorbeam despre un contract personal între mine şi Mamici, în care era speculată şi împărţirea sumei de transfer".

"Biroul Avocatului Poporului din Osijek a deschis o investigaţie împotriva cetăţeanului croat Luka Modrici din cauza existenţei unor dubii privind mărturia dată în faţa Curţii din Osjek. Conform articolului 305, paragraful 1 din Codul Penal, acest lucru este încadrat la falsă mărturie şi se pedepseşte cu închisoarea între 6 luni şi 5 ani" - Comunicat oficial al Biroului Avocatului Poporului

96
de meciuri are Luka Modrici în tricoul naţionalei Croaţiei, marcând 11 goluri

Citeşte şi asta: Amendă URIAȘĂ pentru Cristiano Ronaldo! Câte luni de închisoare riscă starul lui Real după ce nu și-a plătit taxele

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează